G4Media.ro

Un petrolier a fost lovit de o rachetă în largul Yemenului

Sursa foto: Wikimedia Commons / From WorldWind software

Un petrolier a fost lovit de o rachetă în largul Yemenului

Un petrolier sub pavilion panamez a fost lovit de o rachetă în largul Yemenului, unde rebelii houthi şi-au înmulţit atacurile împotriva navelor de mărfuri, a raportat sâmbătă societatea de securitate maritimă Ambrey, informează AFP, citată de Agerpres.

O comunicaţie radio „arată că nava a fost lovită de o rachetă şi că a izbucnit un incendiu în compartimentul de pilotare al aparatului”, a afirmat societatea britanică, potrivit căreia atacul a avut loc la circa 10 mile nautice sud-vest de oraşul yemenit Mokha.

Agenţia de securitate maritimă britanică UKMTO a informat înainte de aceasta în legătură cu un atac la 76 de mile nautice sud-vest de oraşul Hodeidah, tot în Marea Roşie, fără să se ştie deocamdată dacă este vorba de aceeaşi navă.

Rebelii houthi, care controlează oraşul Hodeidah, precum şi ample zone din teritoriul yemenit, au întreprins începând din noiembrie zeci de lovituri cu drone şi rachete contra unor nave în Marea Roşie şi în Golful Aden, perturbând comerţul maritim mondial în această zonă strategică.

Aliaţi ai Iranului, ei susţin că acţionează în solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul a declanşat un război împotriva Hamas, după atacul fără precedent al teroriștilor Hamas din 7 octombrie pe teritoriul israelian.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează