G4Media.ro

Un ONG românesc va instala 100.000 de becuri LED în România și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Un ONG românesc va instala 100.000 de becuri LED în România și Republica Moldova

Asociația pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice lansează luni campania “Eficient și Solidar = Responsabil” prin care își propune înlocuirea a minim 100 000 becuri cu filament cu unele pe bază de LED care consumă de opt ori mai puțin pentru o calitate a iluminatului identică, potrivit unui comunicat de presă.

Campania se va derula în mediul rural din România și Republica Moldova cu sprijinul voluntarilor asociației.

Răzvan Nicolescu, președintele asociației și fost ministru al energiei, a declarat că “lansăm această campanie la începutul COP 27 care va avea loc în Egipt și care ne temem că nu va fi altceva decât un alt exercițiu de imagine. Vom merge în localități din mediu rural din România și Republica Moldova și vom înlocui becurile vechi ale oamenilor cu unele noi, mult mai eficiente, produse în România. Putem fi mult mai eficienți și prietenoși cu Planeta fără a renunța la confort. Este bine și pentru facturi. De asemenea, este nevoie să fim mai solidari ca oricând. Nu mai e timp de vorbe și povești. Fiecare dintre noi putem contribui la salvarea planetei.”

Campania va începe în județul Teleorman, iar durata sa este estimată la 12 luni până la atingerea obiectivului de 100.000 de becuri LED în cel puțin 20.000 de gospodării din România și Republica Moldova.

Costurile campaniei vor fi asigurate din fondurile Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice, care a fost înființată în anul 2021 și își propune prevenirea deteriorării iremediabile a planetei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Leduri made în China cu spectru deplasat spre albastru.

  2. Cred ca cel fara creier esti tu pentru ca iti place sa risipesti ca prostu’ energia utilizand becuri vechi!