G4Media.ro

Un număr de 18 ofiţeri de poliţie au fost răniţi în acţiunea…

Un număr de 18 ofiţeri de poliţie au fost răniţi în acţiunea de dispersare a mitingului de protest organizat sâmbătă la Berlin

În urma protestului desfășurat sâmbătă la Berlin, un număr de 18 ofiţeri de poliţie au fost răniţi în acţiunea lor de a-i dispersa pe manifestanți – informează dpa, conform Agerpres. Trei dintre polițiști au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost spitalizați.

Poliţia din Berlin a anunţat pe Twitter că a depus plângere împotriva organizatorilor manifestaţiei.

Reamintim că peste 20.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul Berlinului pentru a manifesta împotriva noilor măsuri de restricție impuse de autorități, în scopul limitării răspândirii de Covid-19. Protestul a fost organizat în contextul în care, în ultimele zile, în Germania a crescut îngrijorător numărul cazurilor de Covid-19. Mai precis, Germania înregistra sâmbătă 955 de noi cazuri de infecții cu Covid-19, nivel ce nu a mai fost atins din 9 mai, potrivit datelor Institutului de sănătate „Robert Koch”.

În ciuda acestei situțaii, organizațiile care contestă măsurile Guvernului au organizat o amplă manifestație, sub motto-ul „Sfârşitul pandemiei – Ziua Libertăţii”, pe care analiștii germani l-au asimilat filmului cu același nume, al realizatoarei naziste Leni Riefenstahl, despre conferinţa partidului lui Adolf Hitler NSDAP din 1935.

Mai mulți politicieni germani i-au criticat aspru pe manifestanți și pe organizatorii protestului, mai ales pentru că la eveniment nu s-au păstrat deloc regulile de distanțare socială și nu s-au purtat nici măști de protecție.

Poliţia berlineză avut în teren 1.100 de ofiţeri pentru a monitoriza evenimentul. În acțiunea de a-i dispersa pe manifestanți, agenții au fost bruscați și huiduiți.

În final, polițiștii au reușit să întrerupă evenimentul, însă 18 dintre ei fost răniți.

Citește mai multe despre eveniment AICI

Sursa Foto:  FELIPE TRUEBA/EPA/Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. niste cretini!

  2. O țară de 80 mil + de locuitori și motorul economiei UE sunt puse în pericol de 20000 de idioți. Asta da gândire logică.

    • Ma pulete, ai uitat sa precizezi și faptul că Germania este (încă) o țară democratică unde oamenii au dreptul să formuleze opinii diferite de ale majorității fără riscul de a fi catalogați „idioți” de niște cretini ca tine. 🙂

  3. Cati au fost pana la urma? Unii zic mii, unii zeci de mii, unii sute de mii…

    • 15000 dintre care multi au plecat si unii sau apucat sa faca nasarimbe .Cind iti asumi nasarimbele iti asumi si reactia politiei ,atunci cind nu respecti legea .

  4. La noi numarul de cazuri de covid a explodat dupa ce s-au strans niste coronasceptici in Piata Victoriei, avandu-l ca principala voce chiar pe comediantul Garcea de la Vacanta Mare.
    Efectul: multi au inceput sa creada in ca virusul nu e real.