G4Media.ro

Un nou studiu sugerează că vaccinarea anti-COVID-19 nu afectează fertilitatea

Un nou studiu sugerează că vaccinarea anti-COVID-19 nu afectează fertilitatea

Vaccinarea împotriva COVID-19 nu afectează şansele de a concepe un copil, conform unui nou studiu finanţat de Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din Statele Unite, informează agenţia Xinhua, citată de Agerpres.

Peste 2.000 de cupluri au participat la acest studiu şi cercetătorii nu au identificat diferenţe în ceea ce priveşte şansele de concepţie dacă partenerii de sex masculin sau de sex feminin erau vaccinaţi anti-COVID-19 comparativ cu cei din cuplurile nevaccinate, potrivit rezultatelor publicate joi.

Cu toate acestea, cuplurile aveau şanse puţin mai mici de concepţie dacă partenerul de sex masculin fusese infectat cu SARS-CoV-2 cu 60 de zile înainte de ciclul menstrual al partenerei, sugerând că boala COVID-19 ar putea reduce temporar fertilitatea masculină, conform studiului publicat în American Jurnal of Epidemiology.

Studiul a implicat 2.126 de femei din Statele Unite sau Canada şi s-a desfăşurat din decembrie 2020 până în septembrie 2021. De asemenea, femeile au fost monitorizate până în noiembrie 2021.

Participanţii au completat la fiecare opt săptămâni chestionare cu privire la situaţia socio-demografică, stilul de viaţă, factori medicali şi informaţii despre partenerii de viaţă.

Cercetătorii nu au identificat diferenţe majore în ceea e priveşte ratele de concepţie pe fiecare ciclu menstrual între cuplurile nevaccinate şi cele vaccinate în care cel puţin un partener a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

„Constatările oferă asigurări că, pentru cuplurile care doresc o sarcină, vaccinarea nu pare să afecteze fertilitatea”, a declarat Diana Bianchi, director al Institutului Naţional Eunice Kennedy Shriver de Pediatrie şi Dezvoltare Umană din cadrul NIH, care a finanţat studiul.

„Totodată, oferă informaţii pentru medicii care consiliază persoanele care îşi doresc o sarcină”, a precizat Bianchi.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Să presupunem că așa o fi. Să presupunem, numai!!!
  DAR ACESTE STUDII NU TREBUIAU FĂCUTE ÎNAINTE DE PUNEREA DOZELOR PE PIAȚĂ????

  Studiile de cine sunt făcute??? Atenție, făcute, nu finanțate?

  Uitați de ce: „Studiul a implicat 2.126 de femei din Statele Unite sau Canada…” Deci ei nu sunt siguri nici de unde, exact, erau cobaii? Ce caută „sau” acolo??? Nu trebuia să fie „și”?

  • dacă n-ai fi un temb3l absolut probabil că ai știi deja că NICIUN vaccin nu afectează fartilitatea ci mai alest starea de spirit al psih0ticilor antivacciniști. deci nu, nu devine nimeni „steril pe trei generații” pentru că s-a vaccinat, hai plimbă ursul! :)))))

  • Nu si daca faza de testare a avut ca unic endpoint, reducerea simptomelor asociate covid, ca sa satisfaca urgenta. Ce o fi dupa….mai vedem. Faptul ca ulterior s-au facut astfel de teste, nu face decat sa alimenteze ideea ca suntem inca intr-o faza de testare. Sigur, unul ca draggy poate veni cu argumentul suprem: „Unde ati vazut dvs testare pe miliarde de oameni”.

  • Usru’ esti tu. De fapt doar un cobai fericit.

 2. Întâi au injectat 2 miliarde, apoi au făcut studiul.

 3. Bravo, Darwine, ai demonstrat din nou!!!

  • Nu ca dvs, propagandistii anti occidentali, care va faceti de ras din nou.

 4. Aici se vorbeste de „sansele” de a concepe un copil. Una este conceptia, si alta ducerea la bun sfarsit a sarcinii. Ne spun si cate sarcini au avut ca rezultat un copil viu? Sarcinile se pot opri din evolutie.

 5. La tine clar sarcina s-a oprit din evolutie. Ai ramas la stadiul de fetus cu IQ-ul pe masura.