G4Media.ro

Un nou magazin de aplicaţii alternativ pentru iPhone va fi lansat în…

Foto: Pexels / Essow K

Un nou magazin de aplicaţii alternativ pentru iPhone va fi lansat în Europa

Europenii vor avea la dispoziţie, din 6 iunie, un nou magazin de aplicaţii pentru iPhone, făcut posibil de noua legislaţie europeană pentru pieţe digitale, transmite News.ro.

Aptoide, care calcă pe urmele AltStore, va fi un magazin specializat în jocuri, care va debuta cu un număr limitat de titluri.

În fapt, doar şase titluri vor fi disponibile în momentul lansării, printre care se vor număra Word Jungle, Condor — Leap of Faith, All-in-one Solitaire, All-in-one Mahjong şi Charades — Guess the Word.

Compania spune că peste 100 de dezvoltatori se pregătesc să-şi lanseze jocurile pe Aptoide, însă va dura din cauza proceselor pe care trebuie să le parcurgă, conform regulilor Apple.

Aptoide are un model de business original. Opreşte 10% comision pentru jocurile descărcate din link-uri externe şi de pe site-urile dezvoltatorilor.

În schimb, când un joc este descoperit prin intermediul funcţiei de căutare a magazinului, atunci comisionul devine 20%.

Deocamdată, accesul presupune o listă de aşteptare, de pe care vor fi primiţi între 500 şi 1.000 de utilizatori în prima zi.

Compania vrea să controleze accesul pentru a rămâne sub limita de un milion de instalări pe an. Dacă depăşeşte acest prag, atunci ar trebui să plătească 0,5 dolari pentru fiecare instalare suplimentară către Apple.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...