G4Media.ro

Un nou dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc. Oligarhul din Republica…

Sursa: Facebook / Vlad Plahotniuc

Un nou dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc. Oligarhul din Republica Moldova este acuzat de îmbogățire ilicită

Un nou dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc a fost preluat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) din Rpublica Moldova. În cadrul acestuia, fostul lider al PDM este acuzat de îmbogățire ilicită în proporții deosebit de mari, transmite publicația Agora.md.

Instrumentarea dosarului de către procurorii PCCOCS a urmat anulării de către Procurorul General interimar Dumitru Robu a ordonanței de refuz în efectuarea urmăririi penale, emisă în vara lui 2021.

Noul dosar penal a fost pornit în baza unui act de sesizare al Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit investigațiilor preliminare, bunurile mobile (inclusiv un iaht de lux) și imobile, în state ca Elveția, România, Spania au fost obținute de către suspect inclusiv în perioada când acesta exercita funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Curtea Constituțională din Republica Moldova a declarat luni drept inadmisibile solicitările avocatului lui Vlad Plahotniuc, care a cerut judecătorilor CC să se pronunțe pe marginea unor pretinse încălcări ale legii, admise de către organele statului în raport cu beneficiarul efectiv al 52 de bunuri sechestrate de către oamenii legii lui Plahotniuc.

sursa foto: Facebook/ Vlad Plahotniuc

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu toti oligarhii asudeaza precum Voiculescu, Nastase, Dorneanu, Cocos, Dragnea, Mazare, Copos, Rizea, Udrea, etc.