G4Media.ro

Un nou container pentru trupurile pacienților morți din cauza COVID-19, la spitalul…

sursa foto: Facebook/ Mihai Goțiu

Un nou container pentru trupurile pacienților morți din cauza COVID-19, la spitalul din Sibiu / Primul nu a fost pus în funcțiune pentru că nicio firmă nu a vrut să intre în curte pentru a monta instalația de climatizare

Pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 care decedează în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu vor fi duşi într-un nou container, al doilea, situat în curtea spitalului, lângă morgă.

Noul container, donat de un cetăţean, este prevăzut cu o instalaţie de climatizare montată de o companie cunoscută din industria alimentară, pentru a asigura temperatura şi condiţiile optime pentru păstrarea cadavrelor, a precizat joi, pentru Agerpres, directorul administrativ al unităţii spitaliceşti, Robert Fotache.

La primul container nu s-a putut pune sistemul de climatizare pentru că nicio firmă nu a vrut să intre în curtea spitalului şi atunci am apelat la un prieten care ne-a pus la dispoziţie un container, iar firma Scandia ne-a venit în ajutor şi ne-a montat climatizarea unde era containerul”, a declarat directorul Robert Fotache.

Potrivit sursei citate, în acest moment există două containere pentru decedaţii COVID-19 lângă morga SCJU, însă nu există pacienţi în ambele containere. Directorul administrativ a spus că a fost adus al doilea container, cu condiţii optime, pentru a face faţă, dacă numărul de decese din cauza noului coronavirus va mai creşte.

Primul container de lângă morga spitalului nu este prevăzut încă cu nicio instalaţie de asigurare a temperaturii corespunzătoare, din cauză că nicio firmă nu a dorit să monteze climatizarea, de teamă ca nu cumva angajaţii să se infecteze cu noul coronavirus, a mai arătat Robert Fotache.

„O să încercăm să punem şi acolo (în primul container n.r.) instalaţie de climatizare”, a anunţat Robert Fotache.

Cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţul Sibiu sunt trataţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde există şi cele mai multe paturi ATI, 12, potrivit datelor spitalului.

Judeţul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă când a avut 9 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Pana la urma muta cuptoarele de la Auschwitz.

 2. Acesta este efectul Bunei Guvernari Liberale. Masurile Guvernului isi fac efectul, romanii ajung in tiruri frigorifice.
  Aveti grija domnilor pe ce partid puneti stampila pe 6 decembrie, asta daca o sa mai apucati sa votati si nu o sa zaceti intr-un tir frigorific, macar sa va imbracati bine sa nu raciti pe acolo, cica e frig rau.

  • Unde este viorica sa stalceasca ea covidul, ajutata de andrusca de la economie.
   Si dragnea sa il ia si sa-l duca la belina.

 3. Din primele doua paragrafe se intelege ca bolnavii de Covid merg direct in containerul frigorific (sar peste partea cu spitalizarea). Este absolut jenant acest articol. Nivelul de calitate a ajuns la un minim istoric. Bye, bye, g4media.

  • Din păcate Sibiul are una cele mai mari mortalități din țară.Spitalul acela este o mizerie.