G4Media.ro

Un nou atac cu dronă împotriva trupelor americane din Irak

Foto: Pixabay

Un nou atac cu dronă împotriva trupelor americane din Irak

Un nou atac cu dronă în Irak a vizat miercuri trupele americane şi ale coaliţiei internaţionale antijihadiste staţionate la o bază militară din vestul ţării, fără a provoca victime sau pagube, a informat un oficial militar american, relatează AFP, citată de Agerpres.

De la încheierea armistiţiului între Israel şi gruparea Hamas la începutul lunii decembrie, grupurile armate proiraniene au reluat tirurile cu rachete şi atacurile cu drone împotriva soldaţilor americani şi ai forţelor coaliţiei internaţionale antijihadiste desfăşuraţi în Irak şi Siria. Aceste grupări îşi justifică atacurile acuzând sprijinul SUA pentru Israel.

Miercuri dimineaţă, „o dronă de atac a fost lansată împotriva forţelor americane şi ale coaliţiei la baza aeriană” Ain Al-Assad, a declarat pentru AFP un oficial militar american, sub rezerva anonimatului.

Atacul nu a făcut victime şi nu a avut loc nicio deteriorare a infrastructurii, a spus sursa citată.

Atacul împotriva bazei Ain Al-Assad, la fel ca şi alte zeci care i-au precedat, a fost revendicat într-un comunicat de „Rezistenţa islamică din Irak”, o facţiune afiliată Hashd al-Shaabi, o coaliţie de foşti paramilitari acum integrată în forţele regulate.

Ca represalii la aceste atacuri, Washingtonul a confirmat mai multe lovituri lansate în Irak împotriva luptătorilor pro-iranieni.

În total, Washingtonul a înregistrat 78 de atacuri efectuate începând cu 17 octombrie împotriva trupelor sale în Irak si Siria, la zece zile după începerea războiului între Israel şi Hamas, declanşat de un atac fără precedent al grupării palestiniene pe teritoriul israelian.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...