G4Media.ro

Un muncitor italian găsește în pereții casei sale un miliard de lire…

Sursa foto: Pixabay

Un muncitor italian găsește în pereții casei sale un miliard de lire în bonuri poștale / Valoarea la zi ajunge la câteva milioane de euro / O decizie a Băncii Italiei spune că banii nu mai pot fi încasați

Un italian de 50 de ani a găsit în pereții casei sale pe care o moștenise de la bunicul său obligațiuni guvernamentale cumpărate de bunicul său în anii fascismului în valoare de peste un miliard de lire, câteva milioane de euro, notează Open.it.

Pentru bărbatul din Ceccano, în provincia Frosinone, fericirea a fost însă de scurtă durată, pentru că a aflat că bonurile nu mai valorează nimic, deoarece a expirat termenul până la care mai putea fi încasate.

Muncitorul vrea să încerce totuși să le răscumpere, dar acesta nu este primul caz de acest fel, iar Banca Națională a Italiei a respins deja de mai multe ori aceste solicitări.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani a făcut descoperirea zilele trecute, în timp ce făcea lucrări la casa familiei sale. Într-un perete pe care îl demola, a găsit o cutie de lemn și în interiorul ei un cupon de dobândă fixă de cinci sute de lire datat 1937, cu efigia lui Victor Emmanuel al III-lea, apoi alte cupoane de douăsprezece lire și 25 de cenți și un grafic de amortizare care la scadență, în 1962, ar fi dat un miliard de lire vechi.

Hârtiile ar fi fost ascunse de bunicul său, un fermier care se pare că a uitat de comoara sa din cauza vârstei înaintate.

„Am fost foarte apropiat de bunicul meu și îmi place să cred că el a fost cel care m-a îndrumat spre descoperirea acelei cutii de lemn ascunsă în interiorul peretelui cu obligațiunile guvernamentale. La fel ca oamenii din vremea lui, era un mare economist. Este păcat că rodul sacrificiilor sale a ieșit abia acum la lumină și riscă să fie irosit”, explică muncitorul.

A apelat la avocați pentru a verifica dacă bonurile de stat mai sunt valabile.

”În acest moment, împreună cu colegii studiem bine acest caz, deoarece există opinii jurisprudențiale discordante. Studiem cazul pentru că aceste obligațiuni valorează milioane de euro”, a explicat avocatul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Asta e definitia ghinionului in stare pura.

  2. Chiar dacă a trecut și a expirat timpul! Corect este să fie răscumpărate dintr-un singur motiv!!! Statul sa folosit mulți zeci de ani de banii titularului.Este moral și corect să fie răscumpărate fara doar și poate.

    • Ce sa mai încaseze? A fost de încasat, nu s a incasat pt ca bunicul era uituc și prost. A expirat, e clar phola

  3. Mizeria, puroiul de G4media, de ce nu publicați comentariile?