G4Media.ro

Un milion de avocaţi din întreaga Europă dau o palmă Puterii de…

Un milion de avocaţi din întreaga Europă dau o palmă Puterii de la Bucureşti. Federaţia barourilor europene: Încetaţi imediat măsurile anti-anticorupţie!

Adunarea generală a Federaţiei barourilor europene, reunită la Varşovia, a emis pe 22 septembrie un mesaj fără precedent către Puterea PSD-ALDE de la Bucureşti. Spre deosebire de colegii lor avocaţi din România, avocaţii europeni cer autorităţilor de la Bucureşti să înceteze imediat măsurile care afectează lupta anticorupţie şi statul de drept. Avocaţii europeni critică iniţiativele legislative care slăbesc anticorupţia şi pun magistraţii din România sub control politic. Ei atrag atenţia că Inspecţia Judiciară este folosită în scopuri politice şi critică procedurile de schimbare a şefului DNA şi a procurorului general. Avocaţii europeni solicită României stoparea legilor prin care sunt favorizaţi anumiţi lideri politici.

„On September 22nd, 2018, the FBE’s General Assembly, representing 250 member bars together with its one million member lawyers, expressed its deep concern about the continued violation of the rule of law by the ruling party through legislative initiatives that cut down the fight against corruption and make judges and prosecutors vulnerable to political interference, as well as through the procedures of changing the National Anticorruption Directorate Chief Prosecutor, the Prosecutor General and the leadership of the Judicial Inspection for political purposes.

We call on the Romanian Government immediately to stop all these measures and to continue its efforts against corruption through legislation against corruption that does not favour political people and through procedures for selecting the leadership of judges that observe their independence and the overall judicial system”, este comunicatul Federaţiei barourilor europene.

Un exemplu de modificare legislativă care îl favorizează pe Dragnea. Liderul PSD Liviu Dragnea încearcă să folosească în scop personal prevederile primei legi a Justiţiei, intrate în vigoare după ce a fost modificată de coaliţia de la Putere PSD-ALDE. Dragnea invocă modificările la legea privind organizarea judiciară şi se luptă să schimbe componenţa Completului de 5 judecători al ICCJ care îi va da sentinţa finală în dosarul angajărilor fictive. Vezi mai multe aici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. astia nu au citit CV-ul lui garagamel, sa le explice el cum se fac legile in romanica lui draknea

 2. Alta vrajeala ieftina .

 3. Asa si..???
  Sta Europa in loc de modificarile la legile justitiei din Romania, nu?

  • Nu, boule, nu sta Europa pe loc, NOI stam pe loc cu legile astea de kkt. (ma rog, tu stai „in loc”, ca e grea limba romana).

  • @Morjan
   Europenii se straduiesc sa tarasca Romania in viitor, dar taranoii inapoiati ca tine ne tin pe loc.

   Tu si cu prostii care nu voteaza. Iti place in mizerie si dictatura, fiindca fara partid nu valorezi doi bani pentru nimeni.

  • ,,In loc” de Morjan (registred) putem spune Mu13Orjan (tot marca inregistrata)? Ca ,,pe loc” o sa stam toti datorita voua.

 4. In articol se precizează ca: “Spre deosebire de colegii lor avocați din România….”. Cu alte cuvinte, poziția avocaților romani a fost contrara celei exprimata oficial de avocații europeni.

  Întrebare: dețineți vreo dovada in privința poziției contrare manifestata de avocații romani?
  Daca dețineți, va rog sa o publicați, pentru ca afirmația dvs. vizează un întreg corp profesional si nu cred ca este in regula acest lucru.
  Mai mult, apreciez ca este de bun simt ca întregul corp al avocaților romani sa știe exact cine s-a exprimat in numele si pe seama lui si termenii exacti folosiți in exprimare.

  Va mulțumesc

  • Ati scos din context – cititi intreaga fraza: „Spre deosebire de colegii lor avocaţi din România, avocaţii europeni CER autorităţilor de la Bucureşti să înceteze imediat măsurile care afectează lupta anticorupţie şi statul de drept”.

   Cred ca deosebirea intre cele doua „grupuri” de avocati e ca cei din EU au o pozitie oficiala in fata autoritatilor de la Buc., „spre deosebire de colegii lor avocaţi din România” care nu prea s-au facut auziti…

  • Corect Unka.

  • @Areq, UNBR, Baroul Bucuresti dar niciunul din cele 41 de barouri judetene nu au luat nicio pozitie oficiala in aceasta chestiune !
   Am discutat cu multi avocati specializati in materie penala si din Bucuresti si din Ilfov si cu cativa de prin sudul tarii si din Cluj, Oradea si Bacau. Marea majoritate au primit ca pe o mana cereasca modificarile. Ii ajuta in profesie pt ca marea lor majoritate sunt avocati pt „penali”. Impotriva sunt in special „civilistii” si mica tagma a avocatilor de „parti vatamate.”

   PS. Transpunand la nivel macro ceea ce cunosc la nivel micro, este evident ca avocatii care traiesc de pe urma „penalilor” sunt ultra majoritari si saluta modificarile codurilor.
   Nu vorbim si de cei exagerati care le gasesc „modeste”!

   PS. Imi permit sa te intreb : Tu esti ultragiat din interiorul ori din afara profesiei ? 😉

  • Și avocații din România sunt avocați europeni, doar că autorul nu e în cunoștință de cauză. Nu cred (sper) că nu e rau-viitor. Si ce să vezi, că în afară de asta, Federația Barourilor din Europa cuprinde și România. In altă ordine de idei, acolo se discută problemele ridicate de avocații din diverse țări privind exercitarea profesiei, nu din altă parte TV sau Facebook. E o organizație profesională și profesionistă.. Dar de ce să nu tragem pe avocații români, care sunt non europeni, probabil păpuși , apără drepturile oamenilor atât în cauzele penale cât și în cele civile și mai au și defectul că nu sunt procurori.

 5. Mare grija baeti, masurati-va cuvintele, ca apare tudorel si va face o ievaluare pe masura

 6. Bah ce m-am speriat! De unde sunt si clovnii astia? Ii aranjam noi din ianuarie sau daca nu le convine pot sa se care de acum din Europa!
  Degeaba incercati ba, poporul stie cine e adevaratul conducator si cui ii pasa de tarisoara asa ca o sa voteze ca atare! Va ”ciuruim” din primul tur cu tot statul vostru paralel!

  • Ce mandru o sa fii de PSD dupa ce o sa inceapa Romania sa ceara bailout-uri de la straini, dupa politicile ratate ale lui Valcov.

 7. Daca nu ne-au dat m..e, tot degeaba! Barbatii stiu de ce…

  • I-au dat muie coalitiei PSD/ALDE.

  • Bag seama ca ”o cautati” cu …lumanarea!

 8. Poate fi toată planeta contra lor, ăștia nu se vor lăsa pentru interesele câtorva dar lăsați că vă va veni rândul !

 9. Toata UE ne spune ca nu este bine cu legile justitiei
  dar jigodiile se fac ca ploua.
  Daca tot cartierul iti spune ca esti beat,asculta si dute acasa sa te culca!
  Pricepurăşi postacilor?

 10. @Unka

  Nu am scos din context, ci am rugat sa se facă precizări…. am gândit si eu ca si tine ca fraza ar putea avea si sensul ca avocații europeni cer, iar cei romani nu cer… insa poziția este adoptată printr-un document al unei organizații europene, din cadrul căreia fac parte (in sens instituțional) si avocații romani. Așadar, vorbim despre un context mai complicat, iar el trebuie clar lămurit.
  Cât privește sensul pe care il dai tu intenției autorului articolului, acesta este contrazis de realitate, existând un număr foarte mare de avocați care participa activ, in mod individual sau organizați in diferite forme asociative, nu numai la protestele publice, dar si la acțiuni concrete si legale (numai daca te uiti la tv o sa găsești ca invitați avocați din opoziție care își spun părerea sau avocați invitați in simpla lor calitate de avocați sau de persoane care vor sa-si exprime părerea in mod public).
  Prin urmare, tocmai pentru ca lucrurile sa fie foarte clar lămurite in privința contextului in care autorul articolului a scris ce a scris, e nevoie de lămuriri clare, iar in cazul in care avocații romani au participat la lucrările FBE au avut o conduita contrara celei a colegilor europeni, autorul va trebui sa publice dovada conduitei respective, altfel risca sa pună intr-o lumina neplăcuta acest site.

  • Avocații români sunt avocați europeni, conform legislație în vigoare a UE privind profesia de avocat. Deci din cei 1.000.000 de avocați europeni, fac parte și avocații români. Federația Barourilor Europene e un for european profesional. Autorul nu s-a informat în această privință. Cred că a fost o greșeală și nu a fost făcută cu intentie

 11. Pe bune? Să îi văd pe avocații europeni lucrând cu codurile și legile noastre.