G4Media.ro

Un miliard de euro pentru puncte de reîncărcare și de realimentare a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Un miliard de euro pentru puncte de reîncărcare și de realimentare a vehiculelor electrice – program al Comisiei Europene

Comisia Europeană a lansat vineri o cerere de propuneri în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei – Mecanismul destinat infrastructurii pentru combustibili alternativi (MICA), potrivit unui comunicat. Suma de un miliard de euro e disponibilă pentru instalărea de infrastructuri de aprovizionare cu combustibili alternativi pentru transportul rutier, maritim, aerian și pe căi navigabile interioare de-a lungul rețelei transeuropene de transport (TEN-T).

Rețeaua rutieră: sprijin pentru stațiile de reîncărcare cu energie electrică de mare putere și de realimentare cu hidrogen, precum și pentru stațiile de reîncărcare în megawați pentru vehicule grele

Aeroporturi: sprijin pentru aprovizionarea cu energie electrică și cu hidrogen

Porturi: sprijin pentru aprovizionarea cu energie electrică și cu hidrogen și pentru instalațiile de buncheraj cu amoniac și metanol.

Această a doua fază a MICA (2024-2025) va sprijini punctele de reîncărcare cu energie electrică și cu hidrogen de pe principalele coridoare și din principalele noduri de transport ale Uniunii Europene.

Solicitanții pot depune proiectele înainte de oricare dintre cele trei date-limită: 24 septembrie 2024, 11 iunie 2025 și 17 decembrie 2025.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat că „cererea de propuneri pe care o lansăm astăzi pune la dispoziție încă 1 miliard EUR pentru instalarea de infrastructuri pentru combustibili alternativi pe șosele, inclusiv pentru transportul urban din orașe, în porturi și în aeroporturile din întreaga Uniune. Aceasta poate reprezenta o importantă acoperire a decalajelor în ceea ce privește investițiile masive necesare în scopul asigurării unei infrastructuri sustenabile și accesibile pentru vehiculele electrice și încurajez cu fermitate toate statele membre, în special pe cele din Europa de Est și de Sud, să o utilizeze.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...