G4Media.ro

Un microbuz în care se aflau 36 de persoane, cu 17 în…

sursa foto: IGPR

Un microbuz în care se aflau 36 de persoane, cu 17 în plus față de numărul permis, a fost oprit pe A1 de polițiști/ Șoferul, amendat cu 9.000 de lei/ „Tu, drag călător, te-ai gândit la ce risc te expui?”

Poliţiştii rutieri au oprit în trafic, marţi, pe Autostrada A1, un microbuz în care se aflau 36 de călători, cu 17 în plus faţă de numărul permis. Şoferul microbuzului a fost amendat cu 9.000 de lei, transmite News.ro.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti-Râmnicu Vâlcea au oprit, marţi, un bărbat, în vârsta de 42 de ani, care conducea un microbuz.

Potrivit Poliţiei Române, autovehiculul, de 19+1 locuri, a fost oprit pe autostrada A1, la km 30 şi efectua transport de călători, având 36 de călători (17 călători în plus). Ca urmare, şoferul a fost sancţionat conform H.G. nr. 69/2012 cu amenda, în valoare de 9.000 de lei.

Reprezentanţii Poliţiei au publicat şi o imagine cu microbuzul, pe pagina de Facebook a instituţiei.

”Vă spunem noi, microbuzul din imagine nu pare plin, ci este plin…peste limită. Care este limita? – poate vă întrebaţi. Pai dacă doriţi să urcaţi într-un microbuz, în care nici măcar aerul nu are loc să circule… continuaţi urcarea? Limita era de 19 călători, iar în interior erau aşezaţi (impropriu spus aşezaţi) 36 de călători. Conducătorul, inconştient de altfel, a vrut să facă mai mulţi bani pe o cursă şi a fost sancţionat! Tu, drag călător, te-ai gândit la ce risc te expui?”, au scris aceştia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Cel mai simplu sa dai vina pe pasageri. Am facut o plangere la ANPC pe aceasta tema, plangere data mai departe la ceva Autoritate in transporturi, care cica a mers in control si n-a constatat nicio abatere. Intretimp fenomenul celor care stau in picioare in microbuse deoarece nu e loc continua cu acordul celor de mai sus!

    Controale rare si urecheatul calatorilor e cel mai probabil si de acum inainte.

  2. Nu dați vina pe călători, ce pot face ei daca trebuie sa ajungă la destinație?
    Dați vina pe autoritățile USL care creaza și mențin monopoluri pe fiecare ruta. Numai clienții lor de partid au voie sa transporte și evident ca ăștia își reduc costurile la sânge. La sângele călătorilor și angajaților.
    Ia sa fie liberalizat transportul, sa poată oricine are o mașină de transport călător sa presteze servicii acolo: ar avea și călătorii o alegere, ar putea sa meargă nu la grămadă ci unde e comod, în siguranță și ieftin.

    • Asa este. Soferul isi scoate amenda doar la un dus. Va lua atunci +20 persoane, ca are „cheltuieli” neprevazute.