G4Media.ro

Un medic pensionar din Marea Britanie sugerează că hărțuirea sexuală în spitale…

Sursa foto: Pixabay

Un medic pensionar din Marea Britanie sugerează că hărțuirea sexuală în spitale ar trebui acceptată: ”O generație de tineri medici fulg de nea ar trebui să se întărească”

Un medic anestezist pensionar s-a confruntat cu reacții negative în urma unor comentarii „dezgustătoare” despre hărțuirea sexuală la locul de muncă. Dr. Peter Hilton, din Pembrokeshire, a scris o scrisoare pentru The Times, în care se referea la o „generație de tineri medici „fulg de nea”” care „ar trebui să se întărească”, relatează BBC.

Acest lucru vine în contextul în care un nou studiu a constatat că femeile chirurg din NHS au raportat că au fost hărțuite sexual, agresate și violate.

Studiul a evidențiat un model în care stagiarii au fost abuzați de către chirurgii bărbați cu vechime.

Raportul, intitulat „Breaking the Silence” (Ruperea tăcerii), a fost redactat de Universitatea din Exeter, Universitatea din Surrey și de Grupul de lucru privind conduita sexuală necorespunzătoare în chirurgie.

Colegiul Regal al Anesteziștilor a calificat cercetarea drept „profund șocantă și îngrijorătoare”.

Răspunzând la scrisoarea doctorului Hilton din The Times de joi, membrii importanți ai organizației, inclusiv președintele Dr. Fiona Donald și președintele Galez, Dr. Simon Ford, au declarat că sunt „dezgustați” de sugestia acestuia că un astfel de comportament ar trebui să fie acceptat.

„Comportamentul sexual nepotrivit nu trebuie tolerat la niciun loc de muncă, iar persoanele afectate merită compasiune, dreptate și un angajament de toleranță zero din partea angajatorilor și a colegilor lor”, au spus ei.

„Atitudini precum cea a doctorului Hilton nu reprezintă punctul de vedere al membrilor noștri, dar demonstrează, probabil, de ce comportamentul sexual nepotrivit este, din păcate, atât de răspândit în sistemul de sănătate.

„Este vital să facem tot ce ne stă în putință pentru a eradica aceste atitudini și comportamente.”

În scrisoarea sa de miercuri, Dr. Hilton, care a lucrat anterior la Spitalul Morriston din Swansea, a declarat că profesia de medic este „brutală și exigentă”.

„Bullying se întâmplă. Comentariile și acțiunile nepotrivite din punct de vedere sexual au loc”, a spus el.

„Tot ceea ce pot spune este că, dacă vor să aibă succes în această carieră plină de satisfacții, atunci ar trebui să se întărească. Poate că patru note de 10* la nivelul A nu sunt răspunsul la toate problemele cu care se vor confrunta.”

Scrisoarea a fost aspru criticată pe rețelele de socializare și a fost descrisă de unele doctorițe ca fiind „odioasă” și „abominabilă”.

Dr. Hilton, care s-a calificat pentru prima dată ca medic la Universitatea din Londra în 1976, a renunțat la înregistrare în 2018.

Swansea Bay University Health Board a confirmat că Dr. Hilton nu mai lucrează pentru organizație și a adăugat că „opiniile sale sunt foarte departe de valorile noastre”.

„Medicii noștri în formare sunt membri foarte valoroși ai echipelor noastre și dorim să îi sprijinim pentru a deveni medicii seniori ai viitorului”, a declarat acesta.

„Lucrul într-un mediu sigur, primitor și respectuos pentru ambele părți este un drept fundamental pentru toată lumea, iar acest lucru se află în centrul valorilor noastre ca organizație.

„Încurajăm orice membru al personalului să vorbească în cazul în care se confruntă cu intimidarea sau hărțuirea, deoarece acest lucru nu este ceva ce tolerăm.”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce tupeu pe mosneag! Il doare la bascheti, daca tot e pensionar 😄

    Dar, are dreptate cu snowflakes (rezident sau rezidenta), desi, solutia nu este sa-ti vari capushorul intre baloanele ei, cum inteleg din raportul initial ca fac unii grobieni din astia.

    Si, inca un amanunt picant din interior: atat in Ro cat si in MB, a trebuit sa preiau fierastraul din mana femeii chirurg, sa ii fac eu treaba, pentru ca ea nu avea forta fizica pentru momentul asta al interventiei. Iar operatia trebuia terminata. Insa salariul nu era diferentiat. Food for thought!