G4Media.ro

Un localnic acuză primăria că a organizat ”Serile de vară Buzău”, deși…

Un localnic acuză primăria că a organizat ”Serile de vară Buzău”, deși numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 din județ este în creștere

Procurorii din Buzău au deschis un dosar penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”, după ce au primit o plângere că Primăria Buzău a organizat o manifestare la care au participat foarte multe persoane, transmite News.ro.

”La data de 06.07.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunea de «zădărnicirea combaterii bolilor », prev. de art.  352 alin. 1 Cod penal. S-a reţinut că, la data de 05.07.2020, o persoană fizică s-a adresat organelor de urmărire penală, sesizând faptul că, deşi în municipiul Buzău, s-a înmulţit numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-COV -2, Primăria Buzău a organizat manifestarea culturală «Serile de vară Buzău», la care au participat un număr mare de persoane”,  a transmis, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Cercetările în dosar vor fi efectuate de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Acesta este al treilea dosar deschis ca urmare a plângerilor depuse de un buzoian.

Primul dosar viza acuzaţia că s-a luat decizia reducerii numărului de curse efectuate de autobuzele societăţii de transport pentru a descuraja circulaţia pe perioada stării de urgenţă, iar acest lucru a dus la supraaglomerarea mijloacelor de transport scoase pe traseu.

Într-o altă plângere, buzoianul acuza Primăria şi societatea de transport în comun că nu au dispus testarea tuturor angajaţilor după confirmarea unui caz de Covid-19 în cadrul regiei de transport.

În judeţul Buzău s-au înregistrat până acum 651 de cazuri de infectare cu coronavirus.

sursa foto: Facebook/ Miluța Flueraș

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.