G4Media.ro

Un liberal cu afaceri în domeniul cadastrului și contracte din bani publici,…

Un liberal cu afaceri în domeniul cadastrului și contracte din bani publici, numit șef al Agenției Naționale de Cadastru

Premierul Ludovic Orban l-a numit luni director general al Agenției Naționale de Cadastru pe liberalul Laurențiu Alexandru Blaga, fost candidat la Consiliul Local Alba Iulia și un apropiat al parlamentarului Florin Roman, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Blaga l-a înlocuit în funcție pe Radu Codruț Ștefănescu, numit de PSD.

Laurențiu Alexandru Blaga a fost protagonist într-un scandal din campania electorală între PNL și USR, când filiala ALBA a USR l-a acuzat că, prin intermediul firmelor pe care le controlează, a câștigat zeci de contracte din bani publici.

E vorba despre firmele SC LARRY VERMESSUNGEN și SC LARRY & CORY VERMESSUNGEN, ambele având ca domeniu de activitate documentațiile cadastrale.

Potrivit USR Alba, din iulie 2016, imediat după alegerile locale, firma SC Larry Vermessungen a începâut să câștige contracte cu bani publici: 7 contracte în 2016, în sumă totală de 77.652 lei. În 2018, firma LARRY VERMESSUNGEN a primit prin atribuire directă 4 contracte, în valoare de 258.274 lei.

A doua firmă controlată de noul șef al Cadastrului, SC Larry & Cory Vermessungen SRL, a început să primească contracte cu bani publici din ianuarie 2017. În 2017 a avut contracte primite prin încredințare direct în sumă totală de 504.016 lei, iar în 2018 au mai fost alte 26 de contracte de achiziții directe în sumă totală de 259.912 lei și o singură licitație câștigată, în valoare de 66.677 lei. În 2019, firma a primit 13 contracte în sumă totală de 720.000 de lei, potrivit USR.

Foto: Laurențiu Alexandru Blaga (Contul de Facebook al companiei sale de cadastru)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Si noi inca ne vaitam de PSD :)))

 2. Era de așteptat să se întâmple asta într-o țară de nivelul României.
  „Partidele” astea istorice sunt atât de profund abonate la banul public și au atât de multe datorii,încât nu le mai rămâne decât să le plătească într-un fel sau altul.
  Poate o fi omul un ilustru in domeniul cadastral și nu înțelegem noi, ăștia manipulați de g4media, ce implicații are aceasta numire.
  Sa vedem,sa vedem… Nu uitați PNL, ați promis multe, ați făcut puține până acum și înțelegem asta, că sunteți prea recenți, dar așteptăm și o corectitudine pe care PSD a demonstrat că nu o poate aplica.
  PSD nu mai votam, problema e că toți așteptăm încă nelămuriți sa vedem cine se ridică din praful de până acum.

 3. PNL…..un PSD mai mic….
  .

 4. Ba frate, pe unde ii gasiti? Zici ca sunt pesedisti si alta nu.
  Si inca nu aveti majoritatea prin alegeri parlamentare, atunci sa vezi reforma, promovare pe competenta si restructurare :((((
  Ce fac liberalii in linia a doua(secretari de stat, consilieri), prin agentii = cosmar.

 5. Sub atenta îndrumare a președintelui țării, PNL-ul „reformat” desfășoară nestingherit și fără cea mai mică urmă de rușine „înșurubarea” partidului în toate organismele statului, pe principiul „partidul e-n toate, e-n cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare …”.

 6. Si ce nu va convine? Noi suntem la butoane! Traiasca sefu Orban!

 7. Aceiași „Marie” cu altă pălărie! Politicul românesc o adunătură de escroci și haimanale înconjurați de hoți, bandiți la furat banul public ….., cu orice preț!

 8. Este jenant ! şi frustrant ! domnu’ Orban, ce-ai făcut !? Adică, dintre toți oamenii din ANCPI şi instituțiile subordonate nu s-a găsit o persoană , apolitică, competentă să fie numită ? Păi nici nu s-a ,,mimat” încercarea de a se găsi cineva ! Deci, ai făcut domnu’ Orban exact ca PSD ul , cu deosebirea că pixul din mana la care ai făcut febra musculară, era galben nu roşu. Succes !

 9. Are mână ficusul adormit. Cu Alinuţa a dat Bucureştiul pe mâna PSD-ului, cu Sică Mandolină sunt toate şansele se redea ţara tot pe mâna PSD-ului. Ce mai zic vocalii care urlau ȋmpotriva USR-PLUS că nu vroiau la guvernare şi insistau pentru anticipate ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.