G4Media.ro

Un laborator românesc de tehnologie a realizat un robot pentru dezinfecție

Un laborator românesc de tehnologie a realizat un robot pentru dezinfecție

Laboratorul de design și tehnologie Modulab a realizat un prototip funcțional de robot autonom de dezinfecție fără contact, cu ajutorul radiației UV-C. Acesta este dotat cu tuburi fluorescente UV-C cu flux ridicat, iar creatorii lui susțin că poate distruge orice virusuri, bacterii și fungi prin acțiunea radiațiilor ultraviolete asupra AND-ului și ARN-ului.

”E un prototip testat, funcțional la care am lucrat în ultima vreme și reprezintă contribuția noastră la efortul general pentru stoparea actualei epidemii [de coronavirus]. Dacă există interes din partea oricărei instituții medicale sau autorități, noi suntem gata să îl punem la dispoziție și suntem pregătiți să construim oricât de mulți în următoarea perioadă”, se arată într-un comunicat al Modulab.

Paul Popescu, fondatorul Modulab, a declarat pentru G4 Media.ro că robotul funcționează simplu, precum o mașină cu telecomandă, și poate fi manevrat de la fața locului sau de la distanță. ”Dispozitivul funcționează pe principiul point and click. Este dotat cu mulți senzori, pentru distanță, pentru depistarea eventualelor trepte și cu camere de luat vederi”, spune Popescu.

”Implementarea în dezinfecție, folosind o tehnologie deja testată și omologată de către noi, a fost un pas firesc în contextul actual al necesității instituțiilor publice de a dezinfecta în mod autonom spații și suprafețe de mari dimensiuni. Eficacitatea luminii UV-C în distrugerea agenților patogeni a fost dovedită anterior în multe studii, inclusiv pentru noul Coroavirus”, mai spune reprezentantul Modulab.

Un astfel de studiu poate fi consultat aici.

Modulab, care are o experiență pe piață de zece ani, a dezvoltat împreună cu Agora Robotics o soluție completă de navigare robotică autonomă, integrată cu succes într-o platformă de curățenie industrială și în platformă de transport pentru depozite. Această soluție a fost adaptată acum pentru acest robot de dezinsecție.

Totodată, a mai spus Paul Popescu, soluția de navigare robotică autonomă ar putea fi folosită și pentru teleprezență, monitorizarea de la distanță a pacienților prin evitarea intrării în contact cu aceștia (spre exemplu, pentru luarea temperaturii corporale).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

    • Continuă pe aceeași linie, zdreanța hoață, folosește numele furat bad@. Ăștia au fost educați de mici în spiritul hoției, de jivinele care i-au fătat, plus că lucrează pentru mafia PRO-PSD care, se știe, are ca ocupație de bază furtul.

    • Unul dintre voi sa-si zica „Bad@ cel Bun” si gata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.