G4Media.ro

Un judecător CSM cere sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru verificarea informaţiilor din presă…

Un judecător CSM cere sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru verificarea informaţiilor din presă potrivit cărora Dana Gîrbovan ar fi negociat cu Florin Iordache funcţia de ministru al Justiţiei

Înaintea de discutarea cererii de retragere a demisiei formulate de Danei Gîrbovan, judecătorul Andrea Chiş a pus în discuţie în Secţia pentru Judecători a CSM dacă ar trebui sesizată Inspecţia Judiciară pentru a vedea dacă Gîrbovan a săvârşit o abatere disciplinară. În caz contrar, atunci să îi fie apărată reputaţia de judecător.

UPDATE: Secția de judecători a decis ca cererea lui Chiș va fi rediscutată după ce va face propunerea și în scris.

Redăm câteva schimburi de replici din şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii:

Andrea Chiş, judecător CSM: Este o nominalizare politică, făcută de un guvern politic. Eu vă pun în discuţie ceea ce a spus Curtea Constituţională, nu ce spun eu. Vă cer două lucruri: să sesizăm Inspecţia Judiciară, pentru a se stabili dacă s-a săvârşit o abatere disciplinară, sau dimpotrivă să îi apere reputaţia. Cum poate un judecător, fie el şi altul decât doamna Gîrbovan, să îşi negocieze o funcţie politică?
Gabriela Baltag, judecător CSM: Sunt uimită de astfel de afirmaţii. Aveţi dumneavoastră această garanţie că doamna judecător are legături politice?
(…)

Andrea Chiş: Ca să fiu nominlizat trebuie să am o comunicare cu lumea politică? În ce măsură pot comunica, în ce măsură am voie. Nu e vorba aici doar de doamna Gîrbovan, ci de criterii obiective pentru ca alţi colegi să ştie în astfel de situaţii ce pot şi ce nu pot să facă. Dacă aș fi pe lista pentru alegeri, dar nu le as câștiga, nu aş fi in incompatibilitate, că nu am ajuns să ocup funcția, dar asta nu înseamnă că nu am făcut politică. Eu vreau ca noi, ca Secţie de Judecători, să setăm clar nişte criterii.
Bogdan Mateescu, judecător CSM: Independenţa justiţiei nu stă în acceptarea sau respingerea unui ministru, stă în separaţia puterilor în stat. Nu există om providenţial. Independenţa justiţiei nu stă în Dana Gîrbovan.

Foto: Dana Garbovan (Inquamphotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Bineînțeles că a avut loc discuții politice când doamna era judecător . Independenta ei a zburat pe geam atunci când a acceptat o numire politica .

  • Independenta ei a zburat atunci cind a acceptat sa formeze UNJCR (Uniunea Nationala a Judecatorilor Corupti din Romania), organizatie infiintata de mafia psd, pentru a distruge sau macar pentru a controla justitia din interior.
   Independenta ei a zburat atunci cind a participat la masacrarea legilor justitiei, impreuna cu infractorii din parlament.
   Independenta ei a zburat atunci cind a sustinut public toate aberatiile inserate in modificarile legilor justitiei, in favoarea infractorilor.
   Independenta ei a zburat atunci cind i-a atacat pe toti magistratii care au criticat modificarile aberante aduse legilor justitiei.
   Independenta ei a zburat atunci cind a atacat toate organismele internationale care au criticat modificarile aberante aduse legilor justitiei.

 2. mai stiu rezistentii din romania de alte guverne sau guvernari in afara de alea politice ? exista de mai multe feluri ?

 3. Judecatorii din CSM nu stiu ca Inspectia Judiciara a incaput pe mana mafiei psd ?
  Judecatorii din CSM nu stiu ca UNJCR (Uniunea Nationala a Judecatorilor Corupti din Romania) a fost infiintata de mafia psd pentru a distruge sau macar pentru a controla justitia din interior ?
  Judecatorii din CSM nu stiu ca Dana Scarbovan a participat la masacrarea legilor justitiei, impreuna cu infractorii din parlament ?
  Judecatorii din CSM nu stiu ca Dana Scarbovan a sustinut toate aberatiile inserate in modificarile legilor justitiei, in favoarea infractorilor ?
  Judecatorii din CSM nu stiu ca Dana Scarbovan i-a atacat pe toti magistratii care au criticat modificarile aberante aduse legilor justitiei ?
  Judecatorii din CSM nu stiu ca Dana Scarbovan a atacat toate organismele internationale care au criticat modificarile aberante aduse legilor justitiei ?
  Nu stie toata lumea ca Sectia pentru Judecatori din CSM este compusa in majoritate din judecatori corupti sau santajabili, aflati in slujba mafiei psd ?

 4. Garbovan, adepta infocata a legilor propuse de Iordache, deci judecatoare apropiata Ciumei Rosii (adica infractorilor si complicilor lor)

 5. Naucitor! Baltag: „Aveţi dumneavoastră această garanţie că doamna judecător are legături politice?”.

  Pai nu a fost propusa de PSD drept ministru de justitie, si a acceptat asta, dindu-si demisia din magistratura? Un judecator in CSM sa emita asfel de absurditati e ingrijorator.

 6. Garbovan a facut in Capital declaratii evident politice.
  Iata numai una: „In prezent insa, dat fiind contextul politic actual, este evident ca Presedintele Iohannis doreste implicarea justitiei in campanie electorala, acesta demonstrand foarte clar acest lucru prin faptul ca a legat in mod direct refuzul nominalizarii de indemnul de a fi votat de catre cetateni” .
  In limbajul logico-juridic per a contrario rezulta ca Dancila e minunata ca a nominalizat-o pe Garbovan.
  A face politica magistratii nu e deloc ok intr-un stat de drept, iar daca acest lucru e interzis de lege, cu atat mai grav.

 7. A aparut o noua specie in fauna Romaniei: GARBOVARANUL.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.