G4Media.ro

Un judecător anulează ordinul de eliberare din închisoare a fostului președinte brazilian…

Un judecător anulează ordinul de eliberare din închisoare a fostului președinte brazilian emis cu câteva ore înainte de un magistrat al aceleiași instanțe

Un judecător al Curţii de apel din Brazilia a anulat duminică un ordin de eliberare din închisoare a fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, emis cu câteva ore mai înainte de către un alt magistrat al aceleiaşi instanţe, relatează AFP, citat de Agerpres.

Poliţia federală trebuie să se abţină ”de a pune în aplicare vreun act care modifică decizia colegială” de condamnare a lui Lula da Silva la 12 ani şi o lună de închisoare, a afirmat judecătorul Joao Pedro Gebran Neto, hotărând că fostul preşedinte (2003-2010) trebuie să rămână în închisoarea sa din Curitiba (sud).

Decizia de eliberare fusese luată anterior de unul dintre judecătorii de la TRF4 din Porto Alegre, curtea de apel care a majorat pedeapsa de la nouă ani şi şase luni de închisoare la 12 ani şi o lună pentru fostul preşedinte brazilian, aflat pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale prevăzute pentru luna octombrie.

Judecătorul Rogerio Favreto a decis să accepte cererea habeas corpus prezentată vineri de către mai mulţi deputaţi ai Partidului Muncitorilor (PT), înfiinţat de Lula da Silva în 1980.

Într-un document oficial emis duminică, judecătorul anticorupţie Sergio Moro, care l-a condamnat pe Lula da Silva în primă instanţă în iulie, a afirmat totuşi că magistratul respectiv nu are competenţa de a ordona eliberarea fostului preşedinte.

Luiz Inacio Lula da Silva a fost acuzat că ar fi primit un apartament de lux la malul mării din partea unei companii de construcţii în schimbul unor favoruri în obţinerea de contracte publice.

Fostul preşedinte din perioada 2003-2010 respinge toate învinuirile aduse, pe care le pune pe seama unui complot ce urmăreşte să-l împiedice să candideze la alegerile prezidenţiale din octombrie.

Chiar în detenţie fiind, Lula ar putea totuşi tehnic să se înregistreze drept candidat la prezidenţiale, chiar dacă acum pare scos din cursă, cu şase luni înaintea unui scrutin din ce în ce mai nesigur.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. G4, ce vrei sa ne spui cu articolul acesta ?

    Ca nici macar dupa ce va intra in inchisoare nu vom putea fi siguri ca am scapat de Dragnea ?

    PS. Copiii sarmani nu vor putea sta nici atunci linistiti ca Dragnea nu o sa mai ia de la ei ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.