G4Media.ro

Un jucător de tenis israelian de origine română suspectat că a “trântit”…

Un jucător de tenis israelian de origine română suspectat că a “trântit” un meci în calificări la Rolland Garros

Organizatorii turneului fac verificări în legătură cu meciul din primul tur al calificărilor care opunea pe Dudi Sela (locul 456 în clasamentul ATP) spaniolului Bernabe Zapata Miralles (locul 133), câștigat de cel de-al doilea jucător cu 6 – 3, 6 – 0, relatează cotidianul francez de sport L’Equipe.

Suspiciunile au fost ridicate de un număr anormal de mare de pariuri înregistrate în trei țări – Ucraina, Cipru și Armenia – în timpul celui de-al doilea set, pe care Sela l-a pierdut în doar 16 minute, un timp neobișnuit de scurt pentru un set standard, întregul meci în sine durând doar 56 de minute. Potrivit AFP autoritățile judiciare franceze nu s-au autosesizat pentru a investiga suspiciunile de aranjament al meciului.

După publicarea de către ziarul parizian a dezvăluirii, Sela a dat publicității o declarație în care a negat că ar fi fost implicat în vreo neregulă și a precizat că, având în vedere că a fost accidentat recent, era puțin probabil să își învingă adversarul.

„Mă întristează faptul că instituțiile media se gândesc în primul rând la ratingurile lor și nu ezită să afecteze reputația unui jucător, o persoană care nu a avut defecte în comportamentul său de zeci de ani. Când mă voi întoarce în Israel, mă voi consulta cu consilierii mei cu privire la modul în care să răspund la această publicitate ciudată”, a declarat Sela.

Sela, care în 2009 a atins cel mai ridicat loc în clasamentul mondial din cariera sa, 29 în lume, a renunțat în mijlocul meciului de la Wuhan Open 2017 din China din cauza iminentei începeri a sărbătorii Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc.

Sela, care pe atunci era pe locul 77 în lume, era condus cu 1-0 în setul al treilea al meciului din sferturile de finală cu ucraineanul Alexandr Dolgopolov. Cei doi și-au împărțit primele două seturi cu 6-3 și 6-4. El a cerut devansarea meciului din cauza zilei de post, dar se pare că cererea sa a fost respinsă și nu a fost suficient timp pentru a finaliza meciul. Sela s-a retras și a fost eliminat din turneu, renunțând la premiul în valoare de 34.000 de dolari și la șansa de a câștiga 90 de puncte în clasamentul ATP.

Născut în 1985 la Kiryat Shmona în nordul Israelului în 1985, Dudi (de la David) Sela este fiul lui Mihai Sălăjean, român și al soției sale evreice Anca, emigrați în Israel din România.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce ma, el n-are voie sa tranteasca meciurile, numai unii au voie? :))
    Sa ii dea Dumnezeu sanatate, omul nostru !

  2. Sa înțelegem deci ca moștenirea culturala românească l-a făcut sa „trântească” meciurile?😁