G4Media.ro

Un japonez de 112 ani, recunoscut oficial cel mai vârstnic bărbat din…

Un japonez de 112 ani, recunoscut oficial cel mai vârstnic bărbat din lume. El are cinci copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi un stră-strănepot

Guinness World Records a certificat miercuri că Chitetsu Watanabe, un locuitor de 112 ani din centrul Japoniei este cel mai vârstnic bărbat din lume, informează agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Watanabe, care trăieşte într-un centru de îngrijire din Niigata, a primit un certificat original din partea Guinness World Records, a anunţat organizaţia într-un comunicat.

Organizaţia l-a recunoscut pe Watanabe drept cel mai vârstnic bărbat din lume după ce precedentul deţinător al acestui titlu, Masazo Nonaka, din insula japoneză Hokkaido, a decedat la 20 ianuarie, la 113 ani.

Watanabe s-a născut la 5 martie 1907. ”Nu mă enervez şi am mereu zâmbetul pe buze”, a declarat el pentru presa locală anul trecut când a fost întrebat care este secretul longevităţii sale.

După ce a absolvit studiile agronomice, Watanabe s-a mutat în Taiwan unde a lucrat pentru o companie japoneză care se ocupa cu producţia zahărului. El a servit în armata japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, apoi s-a întors în Niigata, oraşul său natal, unde a lucrat ca funcţionar public până la pensionare.

Bărbatul în vârstă de 112 ani are cinci copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi un stră-strănepot, potrivit Kyodo News.

Cea mai vârstnică persoană din lume, Kane Tanaka, trăieşte tot în Japonia. Ea a aniversat 117 ani în luna ianuarie, aminteşte DPA.

Foto: Chitetsu Watanabe, cel mai vârstnic bărbat din lume / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Zice la Wikipedia ca Masazo Nonaka a murit pe 20 ianuarie, dar in 2019 🙂

    Watanabe i-a urmat lui Gustav Gerneth.

  2. Cand vad poza asta rad in hohote.
    Nu ma pot abtine sa nu rad de mosulica.
    Samurai.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.