G4Media.ro

Un iranian care locuia în Suedia, arestat în timpul unei vizite în…

sursa foto: Captură video

Un iranian care locuia în Suedia, arestat în timpul unei vizite în țara natală/ Bărbatul, care a devenit cetățean suedez în detenție, este acuzat de spionaj și ar putea fi spânzurat curând/ Soția cere ajutorul UE

Soţia universitarului iraniano-suedez Ahmedreza Djalali, acuzat de spionaj şi ameninţat cu execuţia în Iran, a cerut sâmbătă Uniunii Europene, în cursul unui interviu la postul german de televiziune ZDF, să acţioneze pentru a permite eliberarea soţului ei, notează AFP.

Media iraniene a afirmat că el ar putea fi spânzurat sâmbăta aceasta, responsabili iranieni spunând că vor să execute sentinţa. Dar, potrivit soţiei sale, Vida Mehrannia, ministrul iranian de justiţiei ar putea lua în considerare amânarea sentinţei.

„Sper că UE poate acţiona cu adevărat decisiv pentru a-l aduce acasă pe Ahmedreza”, a declarat ea, în fragmente din interviul publicat de ZDF. UE „nu trebuie să permită ca un om nevinovat să fie ucis într-un mod atât de inuman”, a adăugat ea.

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a cerut marţi Teheranului să suspende această execuţie şi a cerut revocarea pedepsei sale.

Ahmadreza Djalali, care locuia la Stockholm, unde lucra pentru Institutul medical Karolinska, a fost arestat în cursul unei vizite în Iran în 2016. El a fost condamnat la moarte în 2017 sub acuzaţia de spionaj, respinsă de Suedia şi de susţinătorii săi.

În februarie 2018, în timp ce se afla în detenţie, Suedia i-a acordat cetăţenia suedeză, mai scrie AFP.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Un universitar naiv (nu e singurul), care nu conștientiza dictatura din țara sa, va plăti cu capul.
  Iar trolii plătiți de alt dictator, mai de aproape, vor scrie că precis a făcut ăla ceva.

  • Naiv, bine zis. Dacă tot a avut norocul sau succesul să ajungă în vest, trebuia să știe cât de mult riscă dacă se întoarce într-o shithole country, acum sperăm că nu va plăti cu viața.

  • Dar dacă este adevărat și „neutra” Suediei l-a trimis la sugestia unui oarecare scandalagiu mondial care se „râcâie” cu Iranul de la căderea șahului?

  • Da, ai dreptate. Tu știi despre ce e vorba pentru că ești prieten cu ministrul justiției din Suedia. Și te pricepi. Și în general tii cu dreptatea.

 2. Nu inteleg gluma. Oare voi, postacii, va dati seama cat de penibili ati ajuns in comentarii in ultima vreme?

 3. Da si Suedia ceva l-a schimb si arabetii il iartă.
  Cam așa se face justiția acolo.

  • M-aș bucura să te dea pe tine la schimb. Iranienii nu sunt arabi. Ești incult. Nu ești singurul pe aici, stai liniștit.

 4. Iranienii nu sunt arabi ei sunt urmașii vechilor persani,te înșeli dacă spui asta.