G4Media.ro

Un iranian care locuia în Suedia, arestat în timpul unei vizite în…

sursa foto: Captură video

Un iranian care locuia în Suedia, arestat în timpul unei vizite în țara natală/ Bărbatul, care a devenit cetățean suedez în detenție, este acuzat de spionaj și ar putea fi spânzurat curând/ Soția cere ajutorul UE

Soţia universitarului iraniano-suedez Ahmedreza Djalali, acuzat de spionaj şi ameninţat cu execuţia în Iran, a cerut sâmbătă Uniunii Europene, în cursul unui interviu la postul german de televiziune ZDF, să acţioneze pentru a permite eliberarea soţului ei, notează AFP.

Media iraniene a afirmat că el ar putea fi spânzurat sâmbăta aceasta, responsabili iranieni spunând că vor să execute sentinţa. Dar, potrivit soţiei sale, Vida Mehrannia, ministrul iranian de justiţiei ar putea lua în considerare amânarea sentinţei.

„Sper că UE poate acţiona cu adevărat decisiv pentru a-l aduce acasă pe Ahmedreza”, a declarat ea, în fragmente din interviul publicat de ZDF. UE „nu trebuie să permită ca un om nevinovat să fie ucis într-un mod atât de inuman”, a adăugat ea.

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a cerut marţi Teheranului să suspende această execuţie şi a cerut revocarea pedepsei sale.

Ahmadreza Djalali, care locuia la Stockholm, unde lucra pentru Institutul medical Karolinska, a fost arestat în cursul unei vizite în Iran în 2016. El a fost condamnat la moarte în 2017 sub acuzaţia de spionaj, respinsă de Suedia şi de susţinătorii săi.

În februarie 2018, în timp ce se afla în detenţie, Suedia i-a acordat cetăţenia suedeză, mai scrie AFP.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Pai si nu „lipim” si noi un fir-doua ilegal la firul spre Germania, manciacas?

    • Parcă văd ca diseară trage in cabluri ddementul cu niste ruginituri sovietice. Cat e ala la kremlin nu ai nici o siguranță de viata normala

  2. Pai vedeti tovarasi? „Energie pentru statut de tara candidat” este noul moto al UE vizavi de Ucraina. Toata lumea trebuie sa contribuie cu ceva la Berleymont, ca doar aderarea nu este pe gratis.

    • Spre deosebire de aderarea la CCCP care este gratis…doar nu voluntară!

    • Spre deosebire de rusi care-ți iau centrala nucleara după care îți cer sa plătești dacă vrei energie de la ea. Aspectul asta de ce nu-l expui?

    • Tovarasul Manuel cam asa functioneaza viata si la nivel de individ,in relatiile cu prieteni incerci sa va ajutati reciproc,cateodata neconditionat(bani si ajutorul militar trimes in Ucraina) si daca si exista castiguri reciproce din acel ajutor este o situatie „win win”…deci nu vad exact problema pe care incerci sa o semnalezi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.