G4Media.ro

Un inginer sibian a meditat până acum 3.600 de liceeni la matematică:…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Un inginer sibian a meditat până acum 3.600 de liceeni la matematică: ajutorul urgent pentru elevi este sprijinul psihologic / ”Când elevii se simt ascultați, rezultatele sunt speciale”

După 17 ani de voluntariat printre liceeni cărora le oferă gratuit meditații în vederea examenului de Bacalaureat, inginerul Mihai Suciu atrage atenția autorităților că cea mai urgentă intervenție în Educație ar trebui să fie consilierea psihologică: tinerii suferă de la vârste tot mai fragede de anxietate, anunță Turnul Sfatului.

Inginer de software (arhitect software, în limbajul IT-iștilor), Mihai Suciu a devenit extrem de cunoscut în mediul liceenilor din România: după ce, acum 17 ani, a început să mediteze gratuit elevi din Racovița, comuna în care locuiește, în ultimii cinci ani lecțiile sunt organizate în format on-line și se adresează, practic, elevilor din întreaga țară.  „Acum am 3.600 de elevi care participă live alături de mine la meditații. Cursurile încep în septembrie și se încheie înainte de examenul de BAC cu o zi. După proba de limba română, în trei-patru ore, ca în Ajun la tăierea porcului, repetăm amplu”, descrie, pe scurt, Mihai Suciu, a cărui pagină de internet poate fi găsită aici.

El spune că a descoperit în rândul elevilor nevoia acestora de a fi ascultați. „Ceea ce predau eu găsești în foarte multe video-uri pe YouTube. Dar eu fac mai mult, am reușit să mă implic emoțional. M-am gândit însă ce mi-ar plăcea mie și am făcut pentru ei un curs de dezvoltare personală, în care ei să își spună of-ul, iar ceilalți să aibă posibilitatea să rezoneze cu ideea. Când vedeau că nu sunt  singuri, iar când le arătam că se poate, energiile creșteau, iar rezultatele sunt spectaculoase. Când elevul simte că ești cu el, atunci începe să conștientizeze și de ce e important BAC-ul, de exemplu. Când elevii se simt ascultați, rezultatele sunt speciale”, a mai spus Mihai Suciu.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. roman care inspira! (nu ca altii din Sibiu)

  2. A pierdut ocazia de a-și lua și el măcar 6 case , din meditații , precum un concetățean de-al său. GHINION !!!😀