G4Media.ro

Un incendiu de vegetaţie uscată din Dolj a ajuns la zonele locuite/…

sursa foto: ISU Delta

Un incendiu de vegetaţie uscată din Dolj a ajuns la zonele locuite/ Şase gospodării au fost afectate, patru persoane intoxicate cu fum

Un incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit în judeţul Dolj s-a extins la zonele locuite, fiind afectate până în prezent şase locuinţe. Patru persoane au fost intoxicate cu fum şi au nevoie de îngrijirile medicilor, transmite News.ro.

”Astăzi, prin intermediul SNUAU 112, ISU Dolj a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu de vegetaţie uscată în zona localităţilor Gângiova, Comoşteni, Gighera şi Zăval. Imediat au fost anunţate autorităţile locale (serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă) care, după deplasarea la faţa locului şi analizarea situaţiei, au solicitat sprijin pentru stingerea incendiului, fiind alertată şi subunitatea de pompieri cea mai apropiată, Garda de intervenţie Bechet, care s-a deplasat la locul incendiului cu două echipaje de stingere”, a transmis, duminică, ISU Dolj.

Sursa citată a precizat că, având în vedere condiţiile meteo existente la momentul producerii şi evoluţiei incendiului – vânt puternic, vegetaţie uscată abundentă, ineficienţa măsurilor de prevenire specifice condiţiilor meteo la nivel local – incendiul de vegetaţie s-a propagat rapid dinspre câmp către zonele locuite.

”Din datele existente la acest moment, şase gospodării au fost afectate de incendiu, iar patru persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă la locul intervenţiei, fiind intoxicate cu fum, însă acestea au refuzat transportul la spital”, a mai transmis ISU Dolj.

Sursa citată a precizat că efectivele au fost suplimentate, la locul intervenţiei fiind trimise echipaje de stingere de la Secţia de Pompieri Segarcea, Secţia de Pompieri Băileşti, Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova şi Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova.

De asemenea, la ordinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, 2 autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Caracal din cadrul ISU Olt au fost trimise în zona afectată de incendiu.

”Pentru o mai bună monitorizare a personelor care au suferit de intoxicaţie cu fum şi atac de panică s-a luat măsura de transportare la spitalul din Dăbuleni (4 persoane) şi o persoană care suferea de hipertensiune va fi adusă la spitalul Nr.1 din Craiova”, a mai transmis sursa citată.

Intervenţia echipajelor de pompieri continuă la faţa locului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Viata de pompier in Ro: interventie/inhalare fara numar la incendii ilegale de deseuri si vegetatie. Vin fraierii sa stinga, totul e sters, curat, nimeni de vina. Pai in stilul asta…ar trebui spor de 1900% ptr pompier.