G4Media.ro

Un incendiu de vegetaţie, stimulat de vânturi puternice, s-a declanşat lângă Atena…

sursa foto: Twitter/ @ajplus

Un incendiu de vegetaţie, stimulat de vânturi puternice, s-a declanşat lângă Atena / Traficul rutier a fost suspendat pe principala autostradă care face legătura între Koropi şi suburbiile Atenei, un depozit a luat foc, iar flăcările au cuprins un doc pentru ambarcaţiuni

Pompierii greci şi avioane specializate au încercat să stingă miercuri un incendiu de vegetaţie care s-a declanşat în localitatea Koropi, situată la 30 de kilometri sud de Atena, în contextul în care vânturile puternice au înteţit flăcările şi i-au forţat pe localnici să îşi părăsească locuinţele şi afacerile, informează Reuters.

Traficul rutier a fost suspendat pe principala autostradă care face legătura între Koropi şi suburbiile Atenei. Un depozit a luat foc, iar flăcările au cuprins un doc pentru ambarcaţiuni şi câmpurile acoperite de ierburi uscate şi măslini, potrivit imaginilor difuzate de un post de televiziune local, transmite Agerpres.

Nu au fost raportate decese şi nici persoane rănite, a precizat un reprezentant al Pompierilor eleni. Protecţia Civilă şi autorităţile locale au evacuat două sate din apropiere.

Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Patru avioane de luptă împotriva incendiilor, şase elicoptere şi zeci de maşini de pompieri au fost trimise alături de peste 50 de pompieri la faţa locului, a precizat acelaşi reprezentant al Serviciului de combatere a incendiilor.

În mare parte a regiunii Atena nu a mai plouat de săptămâni întregi, ceea ce a făcut ca zone extinse să devină extrem de uscate.

„Mi-am salvat casa în ultimul moment. Totul s-a întâmplat atât de repede”, a declarat un localnic al cărui chip era înnegrit de fum pentru postul local Skai TV.

Incendiile de vegetaţie se produc frecvent în această ţară mediteraneeană, însă ele au devenit tot mai devastatoare în anii recenţi pe fundalul verilor mai fierbinţi şi mai uscate, pe care oamenii de ştiinţă le asociază cu schimbările climatice.

După ce incendiile de pădure au forţat anul trecut 19.000 de persoane să fugă de pe insula Rodos şi au ucis 20 de oameni în nordul ţării, Grecia şi-a intensificat pregătirile în 2024 angajând mai mult personal şi accelerând pregătirea acestuia în combaterea incendiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...