G4Media.ro

Un incendiu, alimentat de temperaturi anormal de ridicate în Spania, a dus…

Sursa foto: ISU Brașov

Un incendiu, alimentat de temperaturi anormal de ridicate în Spania, a dus la evacuarea a 180 de persoane

Un incendiu, alimentat de temperaturi anormal de ridicate, a ars peste 500 de hectare de vegetaţie în estul Spaniei şi a dus la evacuarea a 180 de persoane, au indicat luni autorităţile, informează AFP, transmite Agerpres.

Incendiul, care a izbucnit duminică la Tárbena, în regiunea Valenciei, „este încă activ” după o noapte „complicată” pentru pompieri, au precizat serviciile regionale de urgenţă într-un mesaj pe reţeaua de socializare X.

Potrivit acestora, „puţin peste 500 de hectare” au fost pârjolite de flăcări.

Circa 180 de persoane au fost evacuate din comunele Parcent şi Tárbena, a explicat prefecta regiunii, Pilar Bernabe, la televiziunea publică.

Incendiul a fost alimentat de vânt şi de temperaturile anormal de ridicate înregistrate în weekend în zonă, unde mercurul din termometre s-a apropiat de 30 de grade Celsius.

La nivelul întregii ţări, pragul de 30 de grade a fost depăşit sâmbătă în 65 de staţii ale agenţiei meteorologice spaniole (Aemet), în special în nordul ţării, unde temperaturile sunt în general mai scăzute.

Potrivit Aemet, frecvenţa episoadelor de căldură din Spania s-a triplat în ultimii zece ani.

În 2022, 300.000 de hectare au fost distruse de peste 500 de incendii în această ţară, un record în Europa, potrivit Sistemului european de informaţii privind incendiile forestiere (EFFIS). Anul trecut, această cifră a scăzut la circa 91.000 de hectare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...