G4Media.ro

Un înalt ierarh ortodox din Georgia a murit la 65 de ani…

Un înalt ierarh ortodox din Georgia a murit la 65 de ani de Covid. Episcopul Lazăr este al treilea ierarh al Bisericii Ortodoxe care și-a pierdut viața, sâmbătă, în urma diagnosticării cu Covid-19

Publicația orthochristian.com anunță că epsicopul Lazar de Borjomi și Bakuriani din Georgia s-a stins din viață, sâmbătă, diagnositcat cu Covid-19. Înaltul ierarh avea 65 de ani și suferea și de alte boli complicate, a transmis Biserica Ortodoxă din Georgia.

Un purtător de cuvânt al Patriarhiei  Ortodoxe a declarat, potrivit orthochristian.com, că epsicopul Lazar avea o tumoare și că ar fi fost operat recent.

Părintele Lazăr este al treilea ierarh ortodox care a murit sâmbătă. Preasfințitul Patriarh Irinel al Serbiei a murit tot sâmbătă dimineața, la fel și Înalt Preasfințitul Mitropolit Teofan din Kazan al Bisericii Ruse, relatează orthochristian.com.

Episcopul Lazar s-a născut la 20 iulie 1955 la Tbilisi. El a fost hirotonisit în 7 martie 1982. În anii 1980, a slujit în Biserica Kashveti Sf. Gheorghe din Tbilisi. De la sfârșitul anilor 1990 până în 1995, a slujit la Moscova. Din 1995 până în 1997, a servit ca rector al Seminarului Teologic Batumi. La 19 aprilie 1997, a fost tuns ca călugăr monah. Începând din 2003, a slujit în diferite biserici georgiene din Germania, Austria și Danemarca. La 11 iunie 2014, a fost sfințit ca episcop al nou-înființatei Eparhii austriece și germane a Patriarhiei Georgiene. La 2 ianuarie 2017, a fost transferat la Eparhia Borjomi.

Sursa: Photo: patriarchate.ge

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Nu pare deloc inalt, dupa cum arata.

 2. La mai mulți!

  @Emil O fi fost mare la sfat

 3. 65 de ani, tinerel, zvelt, pentru o functie asa inalta. Dumnezeu sa-l odihneasca.

 4. Daca ar fi fost vreun negationist sau sustinator al manifestatiilor impotriva masurilor luate in pandemie, hai, poate ca era o stire (desi mai degraba nu).

  Daca a fost un om la locul lui (cum pare ca a fost), ce face o stire faptul ca este an n-lea ierarh din ortodoxie care e rapus de virus?
  E un loc comun ca virusul ataca tot ce prinde, nu iarta vreun subgrup al speciei umane.

 5. Ăștia la ortodoxi sunt mai cu 4 c…..ie,nu puneti masca,beți apa calda cu oțet si sare, frecati clanta usii cu usturoi,bla,bla. La catolici n-am auzit sa dea coltul popii din cauza COVID. O fi pentru ca respecta regulile?

  • Dacă Papa avea un c,oi nu se mai făcea război dar are 3 și s a făcut

 6. Doamne ajuta-i pe prosti, pe ignoranti si pe fanatici sa inteleaga ca virusul nu-i iarta pe ”credinciosi” daca-s tampiti. Poate ca acest om a respectat regulile si atunci respect! Dar afirmatia de mai sus ramane valabila oricum.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.