G4Media.ro

Un imam tunisian a fost arestat în Franța în vederea unei posibile…

Sursa foto: Pixabay

Un imam tunisian a fost arestat în Franța în vederea unei posibile deportări. El a spus într-o predică religioasă că drapelul francez e un ”steag satanic”

Imamul tunisian Mahjoub Mahjoubi, care locuiește în Franța, a fost arestat joi, iar autoritățile au în vedere o posibilă deportare, transmite Le Figaro. Controversa în jurul acestui imam tunisian a izbucnit după publicarea pe rețelele de socializare a unei înregistrări video a unei predici în care acesta descrie „steagul tricolor” drept un „steag satanic” care nu are „nicio valoare în ochii lui Allah”.

Imamul Mahjoub Mahjoubi a fost arestat la domiciliul său din Bagnols sur Cèze (Gard), a aflat Le Figaro din surse concordante.

Samir Hamroun, avocatul său, a spus că imamul, care face obiectul unei anchete preliminare pentru apologia terorismului, este în prezent transferat într-un centru de detenție administrativă din regiunea pariziană, în vederea unei eventuale expulzări.

Polemica în jurul acestui imam tunisian a izbucnit la 18 decembrie, când ministrul de interne Gérald Darmanin a cerut retragerea permisului de ședere al acestuia în vederea expulzării, după publicarea pe rețelele de socializare a unei înregistrări video a unei predici în care, în fața camerei de luat vederi, el a calificat „steagul tricolor” drept un „steag satanic” care nu are „nicio valoare în ochii lui Allah”.

Procedura de expulzare se anunță a fi complexă, având în vedere că Mahjoub Mahjoubi are un permis de ședere valabil până în 2029. Legea prevede, de asemenea, că un străin poate fi expulzat doar în cazul unei „amenințări grave la adresa ordinii publice”.

Cu toate acestea, există câteva excepții, în special pentru străinii care locuiesc în Franța de mai mult de douăzeci de ani, pentru străinii căsătoriți cu un cetățean francez și pentru străinii cu copii care locuiesc în Franța.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează