G4Media.ro

Un ieșean a consumat 273 de metri cubi de apă într-o lună…

Sursa foto: Ziarul Evenimentul

Un ieșean a consumat 273 de metri cubi de apă într-o lună pentru a-și uda gazonul, în condițiile în care autoritățile fac apel la cumpătare din cauza secetei / ”Îmi asum cantitatea exagerată de apă, dar vă rog să mă scutiți de la plata canalizării”

Apelurile repetate ale oficialilor ApaVital, compania de apă din Iași, referitoare la consumul raţional de apă, mai ales pe timp de secetă, au fost ignorate de unii consumatori, notează Ziarul Evenimentul.

Este și cazul unui ieşean din satul Chichirea (comuna Tomeşti), care are de achitat peste 3.100 de lei pentru apa consumată. Fiind vorba de o sumă importantă, ieşeanul a cerut să fie scutit de plata canalizării motivând că a folosit apa pentru udatul gazonului.

„Din cauza căldurilor excesive din ultimul timp și a lipsei apei, udarea se face acum doar o dată pe săptămână, dimineața, la ora 5.00, cu cantitate minimă de apă. În aceste condiții, dacă se poate, vă rog să-mi aprobați scutirea de plată a canalizării, pentru cei 273,6 metri cubi”, se arată în cererea acestuia către ApaVital.

Oficialii companiei spun nu este un caz singular.

„Regulamentului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, utilizatorii au obligația de a asigura folosirea eficientă și rațională a apei preluate din rețeaua publică și de a utiliza apa numai pentru folosințele prevăzute în contractul de furnizare a serviciului. Concret, apa de la robinet nu este furnizată pentru irigarea plantelor și a gazonului”, spun reprezentanţii ApaVital.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Câți iresponsabili egoiști!…
  Să folosești apă potabilă pentru iarbă?? Nici sistemele de irigații care produc mâncarea în câmp nu folosesc apă tratată…

 2. 273 de metrii cubi de Apa Rece , ori 8 lei metru cub , fac 2.184 lei de Plata . Cam mult . Consum de 8,8 metrii cubi de Apa Rece pe Zi . Poate daca ar folosi Apa Rece , la Solar , prin Picatura , ar consuma mai putina Apa , si ar fi pe Castig , din Vanzarea Legumelor .

 3. Bravo lui, și eu îmi ud gazonul, umplu piscina și spăl masina cu apa de la rețea, ma doare în 14 de restul.

  • @Yoyo …la ce gazon ai tu de 1 pe 1 …si piscina de 28 l …nu ai facut paguba… 🤣🤣 stai cuminte!!!

 4. @ Yoyo – cei ca tine trebuie urgent izolati si sa primeasca apa cu pipeta Solutia este ca sa fie un tarif normal pentru o cantitate decenta apoi ce depaseste sa aiba pret prohibitiv

 5. Sa nu Tundeti Gazonul pentru ca se Usuca din cauza Caldurii ! La mine , langa Bloc , a fost pus Gazon , au taiat Iarba de multe ori , si s-a uscat Iarba ! Degeaba mai uda Gazonul , pentru ca s-a uscat Iarba de la radacina ! La Temperaturi de 30 de Grade se usuca Gazonul , daca este iarba taiata ! Iarba mai mare , face ca Gazonul sa fie Verde . Iarba mare , adaosteste Radacinile de Iarba de Razele de Soare .

 6. A salvat natura, deci planeta! Railor!

  • Da… De miliardele de MC de apa îmbuteliată nu spune nimeni nimic??????
   Hai sa lasam verdeața sa se usuce sa respiram din plastice Dorna sau Borsec..

  • Sa își sape puț apoi sa meargă sa planteze niște pomi în pădure dacă vrea sa salveze natura. Tu gândești rațional sau irațional?

 7. In Pretul de 3.100 este inclusa si Canalizarea ? Sau Probabil metrul cub de Apa Rece , este mai scump decat in Bucuresti . In Bucuresti , metrul cub de Apa Rece , costa 8 lei , iar metrul cub de Apa Calda costa 20 de lei .

 8. Unii și-au săpat puțuri la 100 de metri și îi doare la basca, au sursă proorie virtual nelimitată in timpul vieții lor. Bineînțeles că e ilegal!

 9. Să sapi puțuri este ilegal. Trebuie aprobare

 10. Imi asum aceasta infranger si nu imi dau demisia. Probleme? vietile asumatorilor conteaza

 11. Hiiii, nenorocitu’ naibii, să consume el apă multă?!
  Foarte bine că l-au găsit și l-au dat la ziar, să vadă toată țara ce infractor e!
  Așa trebuie făcut cu cei care nu se supun orânduirii progresiste!
  😡😡😡
  Cel mai tare e faptul că majoritatea celor care comentează sub articol sînt revoltați de .
  Multe oi iubitoare de dictatură a creat propaganda…

 12. Și cum rămâne cu ecologiștii? Vrem planeta sa fie verde, atunci ai nevoie de apa. În urma cu 2 ani am ascultat de ecologiști și am schimbat centrala pe lemne in una pe curent că așa e ecologic. Pentru ecologia asta o sa mor de frig la iarna. Bine, doar așa să-l enervez pe Putin cum ne spune Ursula.

 13. E prea tarziu berbecule. Ecologistii (aka oamenii de stiinta) atrag atentia asupra faptului ca modificarea conditiilor si tiparelor climatice s-ar putea sa fi trecut de „point of no return” de vreo 25-30 de ani. Dar voi nu , ca batman. No, rabda, dutenpu.lamea!

 14. Iar în Copou ce fel de apa folosește Primăria la udat spațiul verde ?

 15. La Apaprod Deva nu plătea nimic deoarece,ori era prieten cu Arion ,ori își dădea contorul înapoi sau îl inlocuia,ori nu permitea accesul pe proprietatea lui,unde era apometrul.Fiindcă (se )poate.În anul de grație 2022,numai fraierii au apometrele montate la limita de proprietate, ceilalți nu și astfel dacă are chef te lasă să -l citești iar dacă nu ,nu.

 16. Terminati cu comunismele! Fiecare plateste cat consuma!