G4Media.ro

Un hacker român, acuzat că a creat un periculos virus informatic, prins…

Sursa Foto: Unsplash

Un hacker român, acuzat că a creat un periculos virus informatic, prins în Columbia / Ar fi infectat un milion de calculatoare din lume

Pe aeroportul El Dorado din Bogota a fost capturat cetățeanul român Mihai Ionuț Păunescu, unul dintre creatorii și principalul distribuitor al Gozi, un virus informatic care a furat informații din peste un milion de computere din lume, scrie El Tiempo, citată de Rador.

Potrivit informațiilor din cadrul Parchetului, Păunescu este chemat în proces de către Curtea Districtuală de Sud din New York, pentru infracțiunile de asociere ilicită pentru delicte informatice, asociere ilicită pentru înșelătorie bancară și asociere ilicită pentru fraude prin mijloace electronice.

Se pare că Păunescu făcea parte din rețeaua de infractori cibernetici care a proiectat virusul Gozi. Acest software rău intenționat a fost trimis prin e-mail-uri ca fișier atașat care, la descărcare, a intrat pe computerele unor mari companii și entități guvernamentale, accesând date sensibile, cum ar fi parole bancare, numere și documente de identificare, și interceptând și deviind transferuri bancare, printre alte acțiuni frauduloase.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, acest virus de tip troian a infectat computere din Statele Unite, Germania, Regatul Unit, Polonia, Franța, Finlanda, Italia și Turcia. Unele dintre victime sunt multinaționale, bănci și organizații precum NASA.

Capturarea lui Mihai Ionuț Păunescu, efectuată de Dijín (Dirección Central de Policía Judicial e Inteligencia) din Poliția Națională, a fost raportată ambasadei Statelor Unite, astfel încât, în condițiile legii, să poată prezenta cererea de arestare a acestuia în scopuri de extrădare.

Sursa: eltiempo.com/ Rador/ Traducerea: Cristina Zaharia

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. s-a dus sa-si cheltui bitcoins intr-o tara „prietena” .. probabil vroia sa ajunga la prietenul din costa rica .. dar prea tarziu , pentru ambii

  2. Bravo paula lui deja e racolat lucrează din interior, greu pt servicii să se abțină 🤣

  3. Nu trebuia capturat, trebuia racolat!

  4. ca sa-l racolezi trebuie intii prins

  5. Alooo, OMsu’, sa se declare pandemie! E mai periculos ca coronavirusu!!! Sa se vaccineze toti!!!

    • De căcat ce spui! Asta este glumaz doar proști mai glumesc cu asta dragule!

  6. Ce dăștept, Dom’le, ce dăștept!
    Încă doi d’ ăștia și ne-nterzic calculatriciurili…