G4Media.ro

Un hacker a spart reţeaua Uber și a avut acces complet şi…

sursa foto: Pexels

Un hacker a spart reţeaua Uber și a avut acces complet şi nerestricţionat, adică infrastructura companiei a fost complet compromisă, susțin experții companiei

Uber a anunţat că investighează un atac cibernetic, după ce un hacker a trimis experţilor în securitate dovezi ale atacului asupra reţelei sale.

Un hacker a trimis mai multor experţi în securitate imagini prin care dovedeşte că a avut acces la reţeaua Uber. Aceştia au primit imagini care arată structura cloud şi parte a codului folosit de companie.

Unul dintre experţii care au corespondat cu hackerul spune că dovezile primite arată nu doar că acesta a reuşit să pătrundă în reţeaua Uber, ci că a avut acces complet şi nerestricţionat, ceea ce înseamnă că infrastructura companiei a fost complet compromisă.

Uber spune că a oprit conexiunea la internet a mai multor sisteme pentru a investiga incidentul şi a vedea care este amploarea atacului.

Printre sistemele oprite se numără cel folosi pentru comunicarea între angajaţi folosind Slack. Se pare că atacul a fost posibil după ce atacatorul a obţinut acces la contul de Slack al unuia dintre angajaţi.

Hackerul a trimis chiar pe Slack un mesaj către angajaţii companiei, spunând că a atacat reţeaua şi oferind drept dovadă o listă cu mai multe baze interne de date.

În comunicarea cu experţii în securitate, hackerul a spus că are 18 ani şi a atacat reţeaua Uber pentru că securitatea acesteia este slabă. El mai spune că are acces la cod sursă, e-mail-uri şi diverse alte sisteme.

Ultimul atac notabil asupra Uber a avut loc în 2016, când hackerii au obţinut datele a 57 de milioane de clienţi şi şoferi, cerând 100.000 de dolari în schimbul acestora.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Ușor, ușor incep să dispară invențiile astea de doi bani fara nicio utilitate, ca ride sharing, făcute doar că sa ia bani de la investitori doar că să funcționeze un sistem capitalist falimentar…