G4Media.ro

Un grup de 35 de voluntari DepreHUB oferă consiliere non-stop la o…

Un grup de 35 de voluntari DepreHUB oferă consiliere non-stop la o linie specială pentru anxietate și atacuri de panică provocate de criza de coronavirus

Un grup de 35 de voluntari DepreHUB oferă consiliere non-stop la o linie specială pentru anxietate și atacuri de panică provocate de criza de coronavirus. Voluntarii, studenți sau absolvenți ai facultății de psihologie, fac parte din primul hub antidepresie din România și răspund apelurilor unei linii telefonice anti-anxietate, în contextul răspândirii infecției cu coronavirus la nivel național și al stării de îngrijorare generată în rândul populației.

0374.456.420 este numărul Helpline anti-anxietate gratuit, deschis 24/7. Acesta poate fi apelat de către persoanele care se confruntă cu anxietate și atacuri de panică.

”Ne dorim să fim alături de tine, preocupați fiind de contextul actual, marcat de incertitudine, temeri, izolare. Știm cât de expuși suntem cu toții gândurilor și emoțiilor copleșitoare în această perioadă, cu atât mai ales, dacă suntem singuri. Și știm cât de importante sunt prezența empatică a unui prieten și metodele de echilibrare emoțională. Voluntarii Helpline-ului Anti-Anxietate sunt aici pentru oferi ceea ce avem cu toții nevoie acum: menținerea unei stări echilibrate și creșterea rezilienței emoționale în momente dificile”, transmit voluntarii pe pagina oficială a hubului.

Grupul de voluntari încearcă să ofere celor care apelează la linia telefonică pentru anxietate și atacuri de panică provocate de COVID-19 instrumentele necesare pentru a gestiona stările cauzate de frica de răspândirea virusului sau de posibilitatea infectării.

Totodată, grupul anunță că persoanele care apelează la serviciile voluntarilor vor fi îndrumate către activități care să ofere impact pozitiv asupra oamenilor care se confruntă cu obstacole în a traversa perioada crizei COVID-19.

  • ”Susținere pentru a-ți păstra calmul în momente marcate de neliniști și stres emoțional. Te ajutăm cu informații despre ceea ce simți și cum poți să ai grijă de tine. Suntem aici să te susținem să conștientizezi gândurile și emoțiile ce pot produce stări de anxietate și comportamente nesănătoase pentru mintea și trupul tău.
  • Susținere și metode de a trece mai lin prin nesiguranțele acestor zile. Te ajutăm să recapeți încredere în tine și în capacitatea ta de a fi bine, de a face față incertitudinii.
  • Ajutor specializat pentru a ști să alegi activitățile ce te impactează pozitiv și a elimina sursele de stres. Te susținem să fii atent la nevoile tale și ale celor dragi ție, să menții în continuare relații sănătoase cu familia și prietenii. Te ajutăm să găsești liniștea din tine, așa încât să poți lua decizii bune pentru tine”, mai transmit voluntarii DepreHUB.

sursa foto: Pexels

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. #sescorojestevopseaua

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.