G4Media.ro

Un fulger a lovit o instalație petrolieră în Cuba: 17 dispăruți și…

Sursa foto: Captură video

Un fulger a lovit o instalație petrolieră în Cuba: 17 dispăruți și 77 de răniți / Incendiul e scăpat de sub control / Guvernul cere ajutorul ”țărilor prietene”

Guvernul cubanez a cerut ajutorul experților internaționali din „țări prietene” care au experiență în sectorul petrolier, în urma exploziei unei instalații petroliere după ce a fost lovită de un fulger. Incendiul produs este scăpat de sub control, o coloană densă de fum negru se ridică de la fața locului, relatează Sky News.

Fulgerul a lovit vineri un rezervor de stocare a țițeiului în orașul cubanez Matanzas, provocând un incendiu uriaș și cel puțin patru explozii. Aproape 80 de persoane au fost rănite, iar 17 pompieri care se aflau într-o zonă din apropiere și care încercau să oprească extinderea incendiului au fost dați dispăruți.

În timp ce elicopterele zburau deasupra incendiului pentru a arunca apă, o coloană densă de fum negru a ieșit de la fața locului și s-a răspândit spre vest, spre capitala Havana.

Instalația de depozitare este dotată cu opt rezervoare gigantice în care se află petrolul care este folosit pentru a alimenta centralele de generare a energiei electrice.

Fulgerul a lovit inițial un rezervor, dar incendiul s-a extins ulterior la un al doilea – iar accidentul are loc în condițiile în care Cuba continuă să se confrunte cu penuria de combustibil.

Cartierul Dubrocq, care este cel mai apropiat de incendiu, a fost acum evacuat.

Mantanzas are o populație de aproximativ 140.000 de persoane, iar președintele Miguel Diaz-Canel s-a deplasat sâmbătă în zonă.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. N-ar fi exclus ca marele „prieten” bolsevic sa sara in ajutorul incendiatilor. Niste nave mujice aflate „intamplator” in apropiere ar putea sa descarce de urgenta utilaj de „stingere a incendiilor” ambalat in lazi lungi si grele, de-a lungul carora un individ echipat in costum hazmat se plimba cu un contor Geiger.
    Ce nu le-a iesit mujicilor pe vremea lui Kennedy e posibil sa le reuseasca acum.

  2. Ar putea si Romania sa ajute. Avem specialisti in asemenea incendii.

  3. condoleante pésame
    +++++++++++++++++