G4Media.ro

Un fotbalist crescut de Hagi la Viitorul, inclus pe lista celor mai…

Foto: Viitorul Constanta

Un fotbalist crescut de Hagi la Viitorul, inclus pe lista celor mai promițători tineri jucători născuți în 2003

Ştefan Bodişteanu (17 ani), mijlocaşul echipei FC Viitorul Constanţa, a fost inclus de cotidianul britanic The Guardian pe lista celor mai talentaţi 60 de fotbalişti născuţi în anul 2003, potrivit Agerpres.

Bodișteanu, care joacă pe postul de coordonator, este originar din Republica Moldova, dar și-a luat cetățenia română și joacă la Academia Gheorghe Hagi de la 11 ani. Prezența sa pe lista The Guardian este încă o dovadă că pariul lui Hagi pe tineri este câștigător, Bodișteanu fiind al 42-lea jucător produs de Academia Gheorghe Hagi și debutat în Liga 1 de FC Viitorul Constanța.

„Gheorghe Hagi ştie cum arată un număr 10. Născut în Republica Moldova, Bodişteanu a venit la academia lui Hagi când avea doar 11 ani. El are acum cetăţenia română şi joacă pentru naţionala Under-18 a României. Un mijlocaş ofensiv talentat, foarte bun pasator şi dribleur, Bodişteanu a debutat în sezonul trecut în prima divizie a campionatului României pentru FC Viitorul, echipa deţinută de Hagi. Deşi a renunţat la rolul de antrenor la finalul stagiunii trecute pentru a se concentra pe dezvoltarea academiei, Hagi crede că Bodişteanu este o bijuterie pentru viitorul clubului. În acest sezon Bodişteanu a fost inclus constant în lotul Viitorului pentru meciurile de campionat”, a scris jurnalistul Emanuel Roșu în The Guardian.

Pe 24 septembrie, Ştefan Bodişteanu şi-a prelungit contractul cu FC Viitorul Constanţa. Bodişteanu a semnat până în 2022, perioada maximă, el fiind încă junior.

Lista celor mai buni tineri jucători alcătuită de ziarul britanic e deschisă de Federico Redondo (Argentinos Juniors), fiul fostului mare jucător argentinian Fernando Redondo, Rayan Cherki (Olympique Lyon), Jamal Musiala (Bayern Munchen) sau Xavi Simons (PSG), botezat astfel după Xavi, legenda Barcelonei.

Foto: Ștefan Bodișteanu / FC Viitorul

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Toţi aşteptam cele două victorii, cu speranţe nefondate într-un fotbal intern serios, în realitate mai mult al primarilor! Dacă banii care s-au investit peste tot în stadioane, pentru un fotbal deocamdată greu calificabil, se duceau în educaţie şi medicină, poate că aveam azi o disciplină socială ca în Coreea de Sud şi deci mult mai puţine cazuri de coronavirus.