G4Media.ro

Un fiu al magnatului Rupert Murdoch a criticat climatoscepticismul din companiile media…

Un fiu al magnatului Rupert Murdoch a criticat climatoscepticismul din companiile media deţinute de tatăl lui

James Murdoch, fost director general al grupului 21st Century Fox şi fiu al magnatului Rupert Murdoch, a criticat marţi climatoscepticismul din companiile media ce fac parte din grupul deţinut de tatăl lui, în special în privinţa manierei în care acele companii au tratat subiectul incendiilor din Australia, informează AFP, preluată de Agerpres.

James Murdoch, în vârstă de 47 de ani, şi soţia lui, Kathryn, şi-au exprimat „frustrarea” legată de modul în care News Corp şi Fox au acoperit mediatic uriaşele incendii de vegetaţie care devastează din luna septembrie regiuni întregi de pe această insulă-continent.

News Corp Australia, filiala australiană a grupului News Corp, controlează multe dintre principalele cotidiane din ţară, precum Herald Sun, Daily Telegraph şi The Australian.

„Suntem deosebit de dezamăgiţi de negarea (legăturii dintre incendii şi schimbările climatice) existentă în mass-media din Australia, ţinând cont de dovezile evidente care arată contrariul”, a declarat cuplul într-un comunicat transmis mai multor redacţii de presă americane şi britanice.

Fost director general al 21st Century Fox, pe care l-a părăsit după ce Disney a achiziţionat pachetul majoritar al activelor grupului, James Murdoch administrează în prezent un fond de investiţii, Lupa Systems.

Cu ocazia celei mai recente adunări generale a News Corp, în noiembrie, Rupert Murdoch a dat asigurări publice spunând că „nu există climato-negaţionişti” în grupul său media.

După plecarea lui din 21st Century Fox, James Murdoch s-a arătat deja, în mai multe ocazii, foarte critic la adresa grupului condus de tatăl lui şi, în general, faţă de maniera în care companiile din grup tratează din punct de vedere mediatic evenimentele pe care le relatează.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.