G4Media.ro

Un festival de black metal neonazist a avut loc în Franța, în…

Sursa foto: Unsplash

Un festival de black metal neonazist a avut loc în Franța, în ciuda interzicerii sale de către autorităţi

Un festival de muzică black metal afiliată ideologiei neonaziste, având drept cap de afiş trupa poloneză Graveland, a fost organizat sâmbătă seară în apropiere de Lyon (estul Franţei), în ciuda unei interdicţii emise de autorităţi, informează AFP, preluată de Agerpres.

Festivalul, denumit „Call of terror”, a avut loc la Vézéronce-Curtin pe 24 februarie, o dată simbolică ce corespunde înfiinţării în Germania în 1920 a NSDAP, Partidul Nazist.

Autorităţile afirmă că au aflat „în a doua parte a după-amiezii că locul concertului se situa în Vézéronce-Curtin, Isere, într-o sală a municipalităţii, închiriată unui particular fără ca autorităţile să cunoască motivul sau natura acestei reuniuni”, a precizat prefectura din Isere, unul dintre cele cinci departamente unde festivalul a fost interzis în mod expres.

Jandarmeria i-a pus în vedere organizatorului interdicţia, dar acesta „a refuzat să respecte condiţiile”, potrivit unui comunicat al prefecturii.

Cinci puncte de control au fost instalate de jandarmerie pe principalele rute de acces către această comună cu 2.000 de locuitori, situată la o distanţă de mai puţin de o oră de Lyon, unul din fiefurile extremei-drepte.

Aceste „controale sistematice” sunt realizate în vederea „unor proceduri care ar putea fi demarate împotriva organizatorilor sau a participanţilor”, a mai precizat prefectura.

Organizatorii riscă o pedeapsă de până la şase luni de închisoare şi o amendă în valoare de 7.500 de euro, iar participanţii, o contravenţie din clasa a patra de sancţiuni, posibil mai mare cu câteva sute de euro.

Festivalul anunţase drept cap de afiş trupa poloneză Graveland, cunoscută „pentru piesele sale care glorifică cel de-al Treilea Reich”, şi alte trupe, cum ar fi Leibwächter (gardă de corp), o referire la divizia SS însărcinată cu protecţia lui Adolf Hitler.

Anunţat pe reţelele sociale fără alte detalii despre locul de desfăşurare în afară de „regiunea Rhône-Alpes”, evenimentul a fost interzis din cauza ”apropierii de ideologia neonazistă” şi pentru a ”preveni orice tulburare a liniştii publice”, a amintit prefectura

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează