G4Media.ro

EXCLUSIV Un expert din Parchetul General a postat pe contul său de…

Sursa Foto: Facebook / Marius Florin Medrea

EXCLUSIV Un expert din Parchetul General a postat pe contul său de Facebook fotografii în care face un semn obscen la adresa unei copii a lui Donald Trump și imită salutul nazist lângă figura din ceară a lui Adolf Hitler: A fost o glumă, le șterg imediat. Cum se face acest lucru?

Marius Florin Medrea, un expert din Parchetul General, este pasibil de dosar penal după ce, în 2017, a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care imită salutul nazist. Conform unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, rețeaua de socializare este spațiul public, iar legea prevede că răspândirea de simboluri fasciste, inclusiv formule de salut, constituie infracțiune. Contactat de G4Media.ro, Medrea a declarat că fotografia a fost o ”glumă” făcută într-un muzeu cu figuri din ceară din Italia, și, ulterior, a șters-o, alături de o alta, în care făcea un semn obscen la adresa unei copii a lui Donald Trump. Parchetul General a refuzat să comunice dacă va fi demarat un dosar penal în cazul angajatului său.

Cele două fotografii făceau parte dintr-un set mai mare, realizat în timpul unei vizite a lui Medrea la muzeul italian, în 2017. Ulterior discuției cu reporterul G4Media.ro, el le-a scos de pe contul de Facebook. ”A fost o glumă, le șterg imediat. Cum se face acest lucru?”, a fost reacția lui Medrea când a fost întrebat de reporterul G4Media.ro despre cele două fotografii.

Conform Ordonanței de Urgență nr. 31 din 13 martie 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, ”Răspândirea, vânzarea sau confecţionarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum şi deţinerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.” Prin simboluri fasciste, în ordonanță, se înțeleg ”drapelurile, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele”.

La întrebarea G4Media.ro dacă vreuna dintre cele două fotografii constituie încălcare a vreunei legi penale, Parchetul General, angajatorul lui Medrea, a răspuns că ”excede competenței noastre formularea oricărui comentariu sau punct de vedere ce ar putea fi asimilate unei consultații juridice”. De asemenea, la întrebarea dacă va fi demarat un dosar penal pe tema acestor poze, răspunsul a fost că o informație de acest gen nu poate fi comunicată.

Marius Florin Medrea lucrează în Parchetul Genral din anul 2008, fiind angajat prin concurs. El ocupă, în prezent, funcția de expert gradul 1A la Biroul administrativ și întreținere-deservire al Serviciului Administrativ-întreținere-deservire din cadrul Departamentului Economic-Financiar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (Parchetul General).

Conform unei informații G4Media.ro, Medrea a comis, în trecut, un accident rutier mortal. ”Da, în 1999, în București. Am primit o pedeapsă cu suspendare”, a declarat expertul. La acel moment, acesta era angajat al uneia dintre unitățile de parchet din Brașov, unde procuror, între 1995 și 2006, era și actuala șefă a Parchetului General, Gabriela Scutea.

Aceasta ocupa funcția de procuror-șef adjunct al Parchetului General, responsabilă inclusiv pe relația resurse umane, la momentul angajării lui Medrea, în 2008. Conform Parchetului General, la momentul concursului, Medrea nu avea mențiune în cazier, cel mai probabil pentru că aceasta fusese ștearsă prin reabilitare judecătorească.

”Suntem cunoștințe vechi”, a afirmat Medrea despre relația pe care o are cu Gabriela Scutea, fără a intra în detalii. Referitor la acest aspect, Biroul de Presă al Parchetului General a transmis că ”excede competenței noastre formularea unui răspuns la o întrebare care nu vizează activitatea instituției”.

Erata. Intr-o precizare trimisa ulterior publicarii acestui articol, Parchetul General a transmis ca,  „Anterior ocupării prin concurs, în 2008, a postului de referent cu studii medii la Serviciul administrativ, întreținere-deservire, transport și protecția muncii din cadrul Departamentului economico-financiar și administrativ al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, persoana la care faceți referire în solicitare nu a fost angajată în nici o altă unitate de parchet din cadrul Ministerului Public. Prin urmare, modalitatea de angajare în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu a fost transferul din vreuna dintre unitățile de parchet din Brașov, astfel cum rezulta fara echivoc din verificarea documentelor de resurse umane”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

37 comentarii

 1. Hai, ca inafara de prostia proprie, nu pormoveaza nimic!

  Inca un necajit intelectual, sa nu facem din tantar armasar.

  • @ Sanitarul – Foarte bine spus, necajit intelectual, da’ ce cauta necajitul asta sa fie „expert” la Parchetul general?

  • @kafka: ba mie mi se pare in locul potrivit. Unde ai vrea sa fie?

   Asa e toata birocratia, pe langa amantlâc, popvlata aproape numai cu d’astia.

   Asta e maxim din ce poate oferi societatea romaneasca in materie de servicii publice de orice fel.

  • Sa nu ne pierdem in detalii, expert e o simpla functie. Omul lucrează la Administrativ in cadrul Parchetului. Gestul e reprobabil, dar e mai mult prostie decât intenție.

 2. Si mizerabilul asta mai lucreaza inca in parchet ? . Pe mine m-au hingherit doar ca am postat melodia interpretata de Veta Biris , Bocetul lui Ioan fara de mormant si asta inca mai lucreaza in parchet

  • „Expertul” lu’ peste prajit castiga chiar bine, desi nu stie sa stearga o postare!
   Conform Site-ului Parchetului gennaral, FUNCTII si VENITURI, un Expert gradul I la Serv Adm-Intretinere are un Salariu de Baza:
   – min. 6.887 Lei si un Spor de conditii vatamatoare de min. 965 lei
   – max. 7.118 Lei si un Spor de conditii vatamatoare de max.1.057 Lei!!
   In mediul privat muncesti ca lumea pentru atatia bani!!!
   Sa vedeti ce salarii si sporuri uriase au soferii de la PG al ICCJ!!!

 3. O stire si mai importnanta e ca unul din cei mai cunoscuti gazetari ai nostri (poate chiar cel mai cunoscut) a trecut azi de partea austriecilor, atacand vehement pe cei care sunt contra austriecilor in scandalul legat de chestia aia cu ONV si bani pentru solidaritate.

 4. Hai, ca inafara de pr@stia proprie, nu pormoveaza nimic!

  Inca un necajit intelectual, sa nu facem din tantar armasar.

 5. Mizeria lui Catalin Predoiu da roade. Danilet a fost suspendat din magistratura. Lui umflatul asta cu fata de cocalar nu-i face nimeni nimic. Votati in continuare hoti si p.r.o.s.t.i mai mari ca voi si veti fi fericiti!

  • PENTRU CA MERGE PE LINIA TRASATA DE PARTID. CINE FACE ASA O DUCE BINE, IL ASTEAPTA SPECIALA LA 40 DE ANISORI. SI MULTE ALTE BUNATATI.

 6. Wow, dar ce știre importanta. Suntem toți absolut șocați.

 7. Dar ce fata si ce privire de expert are. Expert in luat salariul degeaba.

 8. Cu știri de genu puse ca titlu principal atenție, chiar va îndepărtați cititorii. Mai de stanga de atât puteți fi ? O dați acum și cu cancel culture, pozele fiind din 2017? Cum sa pui ca first title așa bazaconie.

 9. Urmeaza comunicatul de la Muraru si articolul lacrimogen de la Clej.

 10. fata lui de intelectual rasat spune tot.

 11. Imbracat la trening intr-un muzeu.. superb
  Iesea direct la jogging dupa vizita.

  • Treninungul ala e singurul lucru care merita vazut din articol, face toti banii !

  • Sa nu ne luam de fata si aparenta de valutist, caci trebuie sa ne ghidam dupa fapte: pentru asa ceva, pe un prieten de-al meu l-au dat afara de la gradinita. 💡

 12. Expert în ce? Ăsta pare unul din cei care nu şi-a luat bac-ul pe bune. Un cully-bully care a beneficiat de programul prima sarcină al duamnei Φrea (la ce pofte şi mai ales ce burtoi ascuţit are!).

 13. Mai important e ca Hitler s-a ales cu statuie, fie ea si de ceara, decat faptul ca se prosteste unu prin muzeu. Domnu Clej ce parere are despre subiect?

 14. Ce scut fac institutiile statului aparandu-i pe cei obedienti partidelor sau sefilor de institutii.Cata minte sa ai la aceasta varsta sa faci asemenea gesturi mai ales cand esti o persoana din Parchetul General.Ar fi interesant sa urmarim studiile absolvite si trecutul sau profesional de al lungul timpului.

 15. G4 cenzureaza mesajele in care apare cuvantul H;i;t.l.e.r, dar nu sunt deranjati ca n.az.istul s-a ales cu ditamai statuia, fie ea si de ceara. :))

 16. care „a gandit” legile tarii si iese la 40 de ani cu pensie speciala.

 17. profesionist!
  asta e nivelul

 18. cind esti prost de mic ,cind esti mare doar te joci.

 19. Bai ditai expertul, nu stii sa stergi niste poze… „click dreapta delete date n mm nu stam la discuti”.

 20. Eu nu mai cred nimic din ce se scrie pe acest site in domeniul justitiei, dupa linsajul mediatic asupra dnei Judecator Jderu! Amprenta lui Macovei si Tapalaga se vede de la o posta. Ma astept sa nu publicati acest comentariu. Nu este prima oara! Postati numai comentarii pline de injuraturi! Sa va fie rusine! Stiu ca il cititi si sper ca intr-o buna zi sa deveniti profesionistii care ar fi trebuit sa fiti! M-am inselat!

 21. Mie mi se pare ca singura informatie oarecum interesanta (dar sa nu exageram!) in articolul asta e ca la Parchetul general sint unii angajati cu studii medii, care lucreaza in servicii de intretinere si care au functii cu nume pompoase de expert. 🙂
  Interesant e ca G4media a aruncat momeala si comentatorii au inceput sa discute de pensii speciale, servilism politic, trecut profesional si altele. Buna discutie, dar, sa ma iertati, nepotrivita in contextul asta. 🙂
  Cel mult, daca respectivul are statut de functionar public, se poate cineva intreba daca respectivul a incalcat un presupus cod de conduita al functionarului public. Dar sa faci din asta o stire, la sase ani dupa ce a fost facuta fapta?

 22. Ca și polițiștii, generalii, colonii, politicienii, omul este ghiftuit cu gratare și șprițuri, cu un strat de șuncă pe creier de doua degete.

 23. banuiesc ca postul ipochimenului a fost imediat sters Si nu cel de pe facebook ci cel de la PG

 24. Daaaa suntem umpluți până la refuz de experți eligibili cum altfel pt pensii n3s1mțit3..Unu mai expârtz mai durduliu și mai ho ma lă u ca altu…înalți ca brazii da pe orizontala burții.