G4Media.ro

Un elicopter Puma Naval al Forțelor Navale caută cele două persoane dispărute…

Un elicopter Puma Naval al Forțelor Navale caută cele două persoane dispărute în Marea Neagră după scufundarea pescadorului pe care se aflau

Forţele Navale Române informează că un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord a executat luni după-amiază, la solicitarea Autorităţii Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiţei, ca urmare a scufundării pescadorului „Sea Shark 1”.

  • „Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai 2021, la solicitarea Autorităţii Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiţei, ca urmare a scufundării pescadorului „Sea Shark 1″ (pavilion România). Elicopterul Forţelor Navale a decolat de pe aerodromul Tuzla în jurul orei 16,30, la mai puţin de 60 de minute de la primirea solicitării de intervenţie, s-a deplasat în raionul indicat din largul ţărmului de la Gura Portiţei, unde a cercetat o suprafaţă maritimă de aproximativ 110 kilometri, dar echipajul nu a descoperit nicio persoană dispărută în apa mării”, precizează un comunicat transmis de către Statul Major al Forţelor Navale.

În jurul orei 18,30, echipajul elicopterului Puma Naval a cerut aprobare de încetare a misiunii de căutare şi s-a întors la baza din garnizoana Tuzla.

Comunicatul menţionat mai arată că Forţele Navale Române sunt o instituţie aflată în slujba fiecărui cetăţean român şi, la solicitarea autorităţilor publice, sunt în măsură de desfăşoare misiuni de intervenţie în caz de urgenţe civile şi misiuni de asistenţă umanitară.

De asemenea, şi reprezentanţi ai Gărzii de Coastă şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au informat că au fost angrenate nave şi personal specializat în operaţiunea de căutare-salvare coordonată de Autoritatea Navală Română.

Dispariţia pescadorului a fost sesizată în cursul dimineţii de luni, prin 112, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea.

Conform unor reprezentanţi ai instituţiilor implicate în desfăşurarea operaţiunii de căutare-salvare, a fost găsită în jurul orei 11,50, pe mal în zona Gura Portiţei, o persoană decedată, care ar face parte din echipajul pescadorului. De asemenea, în jurul orei 12,30 au mai fost găsite două persoane decedate la mal, una tot în zona Gura Portiţei iar cealaltă în zona Vadu.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Fortele Navale Romane

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.