G4Media.ro

Un elev de 12 ani din Ploiești a mers la şcoală cu…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un elev de 12 ani din Ploiești a mers la şcoală cu un pistol cu bile. Școala a anunțat poliția după o lună de la incident

Un elev din Ploieşti a mers la şcoală cu un pistol cu bile, pentru care nu este nevoie de autorizare. Reprezentanţii şcolii au anunţat Poliţia, dar la peste o lună de la comiterea faptei, relatează News.ro.

Potrivit datelor furnizate, vineri, de Poliţia judeţeană Prahova, reprezentanţii unei şcoli au anunţat, joi, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti, despre faptul că un elev s-a prezentat la unitatea de învăţământ având la el un pistol cu bile din plastic.

Fapta a avut loc în luna septembrie, iar profesoara care a confiscat atunci pistolul, considerând că este jucărie, nu a anunţat Poliţia, însă o colegă a decis să sune la autorităţi, la peste o lună de la incident, pentru a clarifica situaţia.

„Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, au identificat apelanta, care a declarat faptul că în luna septembrie 2022, un alt cadru didactic ar fi confiscat un pistol cu bile de la un elev în vârstă de 12 ani, neanunţând la acel moment organele de poliţie. În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi si Substanţe Periculoase, s-a stabilit faptul că pistolul în cauză este unul tip air-soft, fără marcă şi face parte din categoria armelor neletale, nefiind supusă autorizării”, informează Inspectoratul de Poliţie Prahova.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că este vorba despre Şcoala Gimnazială ”I.A. Basarabescu” din municipiu.

Părinţii copilului au fost amendaţi cu 200 de lei, pentru nesupravegherea acestuia, sancţiunea fiind aplicată în baza Legii nr. 61/ 1991.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Au cam riscat-o profesorii si politia, parca vad ca face plangere mama elevului si alti parinti. Incetati abuzurile fata de elevi! Lasati-i sa invete in liniste