G4Media.ro

Un deţinut din Timișoara care a evadat, prins de poliţiştii de penitenciare…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Un deţinut din Timișoara care a evadat, prins de poliţiştii de penitenciare şi reîncarcerat / Avea regim deschis de muncă, fără supraveghere

Un condamnat încarcerat în Penitenciarul Timişoara, unde avea regim deschis de muncă, fără supraveghere, a evadat, duminică, din punctul în care lucra, în Timişoara, el fiind prins după două ore de poliţiştii de penitenciare, pe o stradă din municipiu, transmite Agerpres.

„Deţinutul Szenderszki Mihaly, în vârstă de 54 de ani, condamnat la nouă luni de închisoare pentru refuzul de a i se recolta probe biologice, a părăsit punctul de lucru exterior, fără supraveghere (strada Otto Rudolf, Timişoara), dar a fost identificat şi capturat în jurul orei 13,00, în Timişoara (strada Budai Deleanu), de către o echipă de căutare constituită din poliţişti de penitenciare, angajaţi ai Penitenciarului Timişoara”, se arată într-o informare transmisă de reprezentanţii Penitenciarului Timişoara.

În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, iar pentru deţinut se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale.

Având în vedere că fapta săvârşită este asimilată evadării, aceasta se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Astfel de evenimente produse de persoane private de libertate fac parte din activitatea curentă a poliţiştilor de penitenciare, atât în desfăşurarea misiunilor operative de pază, escortare, supraveghere în interiorul locului de deţinere, cât şi în alte locaţii în care sunt angrenaţi deţinuţi aflaţi în custodia sistemului penitenciar, se mai menţionează în comunicatul Penitenciarului Timişoara. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. justitie stramba…deci mirel palada a luat cu suspendare pt. refuz de recoltare? desi el mai avea o condamnare tot cu suspendare?