G4Media.ro

Un deputat USR acuză PSD și ALDE că protejează SRI și nu…

Un deputat USR acuză PSD și ALDE că protejează SRI și nu vor să discute raportul de activitate al serviciului pe 2018

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu acuză PSD și ALDE că protejează nejustificat SRI, refuzând de jumătate de an să discute raportul de activitate al serviciului pe 2018.

Stanciu Viziteu mai arată într-un comunicat de presă că membrii PSD și ALDE din comisia de control SRI au refuzat să discute teme precum cazul Caracal, fenomenul clanurilor care se ocupă cu trafic de carne vie și proxenetism, riscurile și amenințările la adresa corectitudinii alegerilor prezidențiale.

​“Pesediștii și colegii lor socialiști de la ALDE au refuzat timp de 6 luni, între lunile martie și septembrie, să convoace comisia de control a Serviciului Român de Informații, fără a oferi nicio justificare pentru acest abuz, cu toate că în acest timp s-au întâmplat numeroase evenimente la care serviciul de informații ar fi putut oferi informații suplimentare”, spune deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu.

​“Înaintea și în timpul ședinței am solicitat celor de la PSD-ALDE să luăm în discuție aceste teme și să cerem SRI să ne răspundă la întrebări punctuale pe aceste teme, însă cei de la PSD-ALDE au refuzat. Prin refuzul lor, aceștia au dat impresia că vor să protejeze serviciul de informații, iar acest lucru este inacceptabil”, mai spune deputatul USR.

Foto: USR

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Orice actiune ar face pesedistii acum ar fi interpretata ca un atac la adresa institutiilor strategice ale statului si le-ar izola si mai tare organizatiile si oamenii lor in occident. Asa ca prefera sa nu faca nimic ostentativ sa poata sa mai forteze una-doua trei legi imbecile, sub radar, de care sa profite baietii destepti care poate-poate ii vor ajuta sa-si revina ulterior. Nu au ce sa „protejeze” ei la SRI, institutional ar trebui sa existe o comunicare activa intre servicii si parlament, ca parlamentarii sa-si ia notite legat de vulnerabilitatile create de legislatia invechita si sa le poata corecta. Ori un raport al serviciilor i-ar arata cu degetul pe parlamentarii puterii si oamenii care le sustin partidul. Ce-ar avea ei de castigat politic din asta?

  2. Se întâmplă în România anului 2019? România mai este membru UE?
    Să ne învețe cineva cum trebuie să acționeze minoritatea parlamentară când majoritatea batjocorăşte regulamentul Parlamentului de frică să nu afle poporul ce bube mari are PSD şi ALDE şi doresc cu orice chip să le ascundă.
    Silă!

    • Asa-i!

    • Statul roman e populat numai cu slugi PSD, ce vrei sa faca?

      Ori votati cu USR, ori reciclati slugile deja trecute prin PNL/ALDE etc.

  3. Si eu as vrea sa stiu cate cazuri de nerespectare a Constitutiei detectate de SRI au fost facute publice.
    Sau se lucreaza pe baza de protocol? Daca da – atunci Iohannis e de vina!

  4. PSD-ALDE sa protejeze SRI-ul? Doamne, pana unde merg unele persoane cu scopul de a murdari PSD-ul, care oricum este in mocirla de peste 2 ani jumatate. Asta este cea mai mare ineptie auzita vreodata. Pai nu SRI-ul si DNA-ul, prin protocoalele lor, le-au facut dosare la majoritatea pesedistilor? SRI-ul nu face parte din statul paralele cu care se lupta coalitia PSD-ALDE de atatia ani de zile, stat care l-a bagat pe Dragnea la puscarie? Hellvig nu a fost in PNL? Doamneeee, multi cretini in USR-ul asta. Doamne fereste sa vina salbaticii astia la conducere, astia sunt vai mortii lor. Alianta pwlii mele.

    • Mai bine te-ai concentra pe judecatori si ai mai lasa protocoalele.
      Degeaba o problema are mai multe soluții daca judecatorul e rigid ca unu’ umflat de prea multi bani și râgâie satisfacut atunci când scapa de facut treaba

  5. Declaratia este in sine o confirmare voalata a faptului la intre Caracal, traficul de carne vie pastorit de interlopi nu doar acolo si $R1 este o fratie de cruce toxica, veche si…lucrativa 🙂