G4Media.ro

Un cuplu de indieni își dă în judecată băiatul pentru că nu…

Un cuplu de indieni își dă în judecată băiatul pentru că nu le-a oferit un nepot nici la șase ani de la căsătorie: ”Ne-am risipit economiile pe el. Ne dă 650.000 de dolari sau un nepot”

Un cuplu de indieni își dă în judecată băiatul pentru că nu le-a oferit un nepot nici la șase ani de la căsătorie: ”Ne-am risipit economiile pe el. Ne dă 650.000 de dolari sau un nepot”, spun aceștia într-un reportaj The Guardian.

Părinții reproșează faptul că băiatul lor „încă nu plănuiește un copil” după șase ani de la căsătorie și îi cer despăgubiri pentru că și-au epuizat economiile pentru el

Termenul impus de cuplul indian este de un an, timp în care fiul lor și soția acestuia au timp să conceapă un copil. Altfel, aceștia vor fi chemați în instanță pentru despăgubiri de 650.000 de dolari.

Sanjeev și Sadhana Prasad spun că și-au epuizat economiile crescând și educându-și fiul și plătindu-i o nuntă fastuoasă în speranța că vor avea cel puțin un nepot.

„Fiul meu este căsătorit de șase ani, dar ei încă nu plănuiesc un copil”, a declarat cuplul în petiția depusă la un tribunal din Haridwar săptămâna trecută. „Cel puțin dacă vom avea un nepot cu care să ne petrecem timpul, durerea noastră va deveni suportabilă”.

Compensația pe care o cer – 50 de milioane de rupii (646.000 de dolari) – include costul unei recepții de nuntă într-un hotel de cinci stele, o mașină de lux în valoare de 80.000 de dolari și plata lunii de miere a cuplului în străinătate, a relatat joi Times of India.

De asemenea, părinții au dat 65.000 de dolari pentru ca fiul lor să fie instruit ca pilot în SUA, doar pentru ca acesta să se întoarcă în India, unde nu are un loc de muncă, potrivit ziarului.

„De asemenea, a trebuit să luăm un împrumut pentru a ne construi casa și acum trecem prin multe greutăți financiare”, a declarat cuplul în petiția lor. „Și din punct de vedere mental suntem destul de tulburați pentru că trăim singuri”.

Avocatul cuplului, Arvind Kumar, a declarat că petiția va fi audiată de instanța din nordul Indiei în 17 mai.

India are un sistem familial comun puternic, cu mai multe generații – inclusiv bunici, nepoți, mătuși și unchi – care locuiesc adesea în aceeași gospodărie.

Cu toate acestea, în ultimii ani, tendința s-a schimbat, cuplurile tinere preferând să se mute departe de părinți sau de frați, iar soțiile – cum este cazul de față – alegând să muncească în loc să aleagă să aibă copii și să se ocupe de creșterea lor în gospodărie.

sursa foto: Pexels/ Sangeet Rao

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter