G4Media.ro

Un cuplu american, acuzat că vindea secrete nucleare de stat. Cardurile SD…

Sursa foto: Pixabay/ David Mark

Un cuplu american, acuzat că vindea secrete nucleare de stat. Cardurile SD cu informații au fost plasate într-un sandwich cu unt de arahide și într-un pachet de gumă de mestecat

Un inginer specializat în domeniul nuclear al marinei americane și soția sa au fost acuzați de încercarea de a vinde secrete nucleare, transmite BBC.

Jonathan Toebbe și soția sa Diana au fost arestați în Virginia de Vest, sâmbătă, a anunțat Departamentul de Justiție.

Se presupune că cei doi au încercat să vândă date de proiectare a submarinelor nucleare, ascunse într-un sandwich cu unt de arahide, cuiva despre care credeau că reprezintă o țară străină. De fapt, era un agent FBI sub acoperire.

Jonathan Toebbe a lucrat în programul de propulsie nucleară al Marinei Americane și a primit autorizația de securitate națională.

Departamentul de Justiție arată că, în aprilie 2020, Toebbe a trimis cuiva un pachet care conținea date restricționate și un mesaj care sugerează o relație sub acoperire, astfel încât să poată cumpăra mai multe date de la el.

Apoi, el ar fi început să scrie unui individ prin e-mail criptat. În timp ce el credea că această persoană reprezenta guvernul străin, acesta era de fapt un agent FBI.

După câteva luni, cuplul acuzat ar fi încheiat un acord pentru a vinde informații secrete în schimbul a aproximativ 100.000 de dolari în criptomonede.

În iunie anul acesta, Jonathan și Diana Toebbe au călătorit în Virginia de Vest pentru a lăsa datele secrete.

Jonathan „a plasat un card SD ascuns într-o jumătate de sandviș cu unt de arahide” într-o locație stabilită.

După ce agentul a colectat cardul, au trimis plata și au primit o cheie de decriptare pentru a accesa cardul SD. Pe acesta erau date secrete „legate de reactoarele nucleare submarine”.

Toebbe a efectuat apoi o a doua tranzacție în august, de data aceasta datele fiind ascunse într-un pachet de gumă de mestecat, cu și mai multe date secrete.

Agenții FBI au arestat apoi cuplul sâmbătă, în timpul celei de-a treia încercări de a vinde date cu caracter secret.

Cuplul urmează să se prezinte la tribunalul federal pe 12 octombrie.

Sursa foto: Pixabay/ David Mark

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Scursurile astea umane de tradatori ar trebui executate. Dar mereu au existat astfel de tradatori, de o parte si de alta. Trebuie sa traim cu ei se pare.

  2. Pai si ce? La noi nu plecau cu rulmentii de la uzina?