G4Media.ro

Un container din Portugalia încărcat cu deșeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud…

Un container din Portugalia încărcat cu deșeuri, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au descoperit un container încărcat cu deșeuri inutilizabile din Portugalia, pentru o firmă de pe raza judeţului Călăraşi care efectua activități de import în România.

„În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, scrap, neconforme cu documentele prezentate autorităţii vamale. În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa”, precizează Poliția de frontieră.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și importul ilegal de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu, iar bunurile vor fi returnate expeditorului.

Pe 8 aprilie, alte 70 de containere cu deșeuri aduse ilegal în România de două firme locale au fost descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în Portul Constanța. Deșeurile erau aduse de două firme – una din Prahova, alta din București, acuzate că fac import ilegal de deșeuri în România. Mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, respectiv produse de uz casnic, uzate, însă în realitate erau deşeuri inutilizabile.

Sursa foto: Poliția de frontieră

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. În Rumânica condamnările și amenzile trebuie multiplicate cu măcar 10.