G4Media.ro

Un consorțiu finanțat de UE a descoperit că un medicament pentru osteoporoză…

Un consorțiu finanțat de UE a descoperit că un medicament pentru osteoporoză ar putea fi eficace pentru pacienții COVID-19 asimptomatici sau cu simptome ușoare

Un consorțiu finanțat de UE, Exscalate4CoV, a anunțat, joi, că un medicament generic, înregistrat deja, care este utilizat pentru tratarea osteoporozei, denumit raloxifen, ar putea fi un tratament eficace pentru pacienții COVID-19 cu simptome ușoare sau asimptomatici, trasmite EduPedu.ro.

Consorțiul utilizează o platformă de supercalcul susținută de UE, una dintre cele mai performante din lume, pentru a verifica impactul potențial al moleculelor cunoscute asupra structurii genomice a noului coronavirus., potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Acesta descrie cercetarea respectivă drept un exemplu al modului în care programul de cercetare și inovare al UE intitulat Orizont 2020 reunește cei mai buni cercetători europeni, cele mai bune companii farmaceutice, tehnologii și infrastructuri de cercetare pentru a contribui la învingerea virusului.

Consorțiul a testat deja în mod virtual 400 000 de molecule utilizând supercalculatoarele sale. Au fost preselectate 7 000 de molecule, care au fost testate suplimentar „in vitro”, pentru faza următoare fiind selectate 100, iar dintre acestea, 40 sunt considerate active împotriva virusului. Dintre acestea, substanța raloxifen s-a dovedit a fi cea mai promițătoare. Conform proiectului, substanța raloxifen ar putea fi eficace în blocarea replicării virusului în celule și, astfel, ar putea stopa evoluția bolii, în special în cazurile depistate timpuriu sau al celor asimptomatice.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

sursa foto: Declic

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Dar de poluarea enorma din Suceava, cu zeci de tone de gaze toxice si otravitoare care polueaza aerul si cerul Sucevei in fiecare noapte si de zgomotul asurzitor care vine dinspre lunca Sucevei, care si el deranjeaza locuitorii, nu scrie nimeni, nici macar presa locala din Suceava. De ce oare?
  Iar primorul pnl, prefectul pnl, presedintele consiliului judetean pnl, garda de medi si directia de sanatate publica nu fac ABSOLUT nimic pentru a schimba aceasta stare de fapt. Daca citeste vreun penelist, as dori sa imi raspunda. Sau daca citeste un oengist de mediu, dintr-asta care tot clameaza incalzirea globala

 2. pentru pacientii asimptomatici eu as opta pentru aghiasma mare !

 3. Siuper idee. Medicamente pentru asimptomatici care oricum se vindeca.
  Ma mir ca nu ii trateaza cu homeopate. Cercel abia asteapta sa bage ceva in venele arestatilor.

 4. dar de ce mlp sa ii tratezi pe asimptomatici ?! :))

 5. Nu e greu de raspuns. Presupun ca asimptomaticii sunt tratati din doua motive:
  1. Ca sa nu devina simptomatici, fiindca situatia poate evolua
  2. Ca sa nu-i contamineze pe altii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.