G4Media.ro

Un colonel al Gărzilor iraniene, ucis de o bombă artizanală, în Siria

Sursa foto: captură

Un colonel al Gărzilor iraniene, ucis de o bombă artizanală, în Siria

Un colonel din cadrul Gărzilor Revoluționare iraniene a fost ucis de o bombă improvizată în apropiere de capitala siriană Damasc, a anunțat miercuri presa iraniană, care acuză Israelul, potrivit agenției AFP.

„Colonelul Davoud Jafari, unul dintre consilierii militari iranieni în Siria și membru al ramurii aerospațiale a Gărzilor, a fost ucis cu o bombă improvizată, plasată pe marginea drumului în apropiere de Damasc (luni) de către asociați ai regimului sionist (israelian)”, a relatat agenția de presă Tasnim, citând un comunicat al Gărzilor.

Iranul a fost un susținător major al președintelui sirian Bashar Assad în timpul războiului civil de 11 ani din țară și a trimis mii de luptători din întreaga regiune pentru a lupta alături de forțele sale, notează The Times of Israel.

Israelul a promis că va împiedica Iranul să furnizeze arme și tehnologii avansate grupurilor teroriste aliate cu Teheranul, precum Hezbollah din Liban.

În ultimii ani, Israelul a efectuat sute de lovituri asupra unor ținte din interiorul părților controlate de guvern în Siria, dar rareori recunoaște sau discută despre aceste operațiuni.

De asemenea, Iranul a acuzat Israelul pentru moartea unor ofițeri de rang înalt legați de furnizarea de astfel de tehnologii către Siria și Hezbollah, care au fost asasinați sau au murit în circumstanțe misterioase.

Săptămâna trecută, o dronă iraniană a lovit un petrolier asociat cu un miliardar israelian în largul coastelor Omanului, cel mai recent din mai multe incidente de acest fel în care au fost vizate nave legate de Israel.

Între timp, Siria a acuzat Israelul că a efectuat un atac aerian pe teritoriul său în weekend, care a ucis patru soldați, în contextul unei serii de lovituri în regiune despre care se presupune că ar fi lovit lanțuri de aprovizionare și alte ținte cheie de interes pentru Israel.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...