G4Media.ro

Un cioban din Harghita a fost atacat de urs, la stână. Bărbatul…

Un cioban din Harghita a fost atacat de urs, la stână. Bărbatul a ajuns la spital cu mai multe răni și o fractură

Un cioban a ajuns la spital cu mai multe răni şi o fractură, după ce a fost atacat de un urs, la o stână.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat pentru Agerpres că starea bărbatului de 63 ani este stabilă, el fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Miercurea Ciuc.

„Un cioban de 63 ani a fost atacat la stână de către un urs. Stâna este undeva lângă comuna Mihăileni. A fost transportat până la Frumoasa, de unde noi l-am preluat. Are plăgi muşcate abdominale şi plăgi muşcate cu fractură la nivelul antebraţului stâng. Starea este stabilă (…) Mâna este ruptă, dar la muşcăturile abdominale a scăpat uşor, pentru că putea fi mult mai grav”, a declarat dr. Peter Szilard.

Incidentul a fost anunţat pe Facebook de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care a atras atenţia că viaţa oamenilor continuă să fie în pericol, întrucât problema urşilor nu a fost rezolvată.

„Viaţa umană este încă în pericol. Problema urşilor aşteaptă încă să fie rezolvată în judeţul Harghita şi în tot mai multe judeţe din România pe măsură ce populaţia creşte exponenţial. Trebuie să o menţinem pe ordinea de zi şi să fie luate decizii importante. Este necesară prevenirea centrată pe oameni. Reducerea birocraţiei şi compensarea imediată, compensarea vieţilor umane, delegarea tuturor deciziilor care pot fi luate la nivel local şi judeţean”, se arată în postarea preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Din nou in Harghita. Ce nu se spune despre incident si de ce acolo sunt atatea cazuri?
  Ce cauta stanele pe munte in decembrie? De ce sunt atacuri numai la ciobani? Se evita orice discutie despre cauza atacurilor, pentru ca atunci ar fi cam transparenta toata treaba asta cu ursii.
  Panica trebuie intretinuta.

  • „Se evita orice discutie despre cauza atacurilor”
   cauza atacurilor este esecul autoritatilor de a si apara cetatenii
   pt ca daca statul ar pune valoare mai mare pe viata oamenilor si nu pe voturile unora dintre cetateni tari ca tine care iubesc animalele violente mai mult decat oameni, atunci problema ar fii fost rezolvata de mult prin inpuscarea ursilor pana la reducerea nr lor la nivelul acceptat de suprafata de padure si sursa de hrana adica inpuscarea a cel putin 1000 de ursii
   dar dai dra.cu de oameni , ursii sa traiasca

  • Sincer, nu ma intereseaza parerea ta de vanator, destul de agramata, de altfel. Incercati sa pareti mai coerenti, aveti aceleasi texte repetate la infinit.
   Ma intereseaza niste opinii obiective, ale unor oameni inteligenti, cu care se poate gasi o solutie pe termen mediu si lung.
   Este foarte important sa stim ce s-a intamplat acolo, pentru ca exista si oameni cu un intelect redus, care nu inteleg cat de puternic e ursul si il provoaca, de multe ori sub efectul bauturilor alcoolice.
   Este incredibil cum de fiecare data nu sunt prezentate niciun fel de detalii legate de acel atac (ursul a atacat o oaie, iar ciobanul a incercat sa o salveze samd).
   Este incredibil cum ciobanii nu au un spray anti urs, ce poate fi dat de cei care se prefac ca le pasa de oameni, si nu de vanatoare si banii rezultati din pielea ursului din padure.
   Este incredibil cum exista atat de multe incidente, mereu in aceleasi zone. Nimeni nu invata nimic sau nu e interesat de asa ceva.

  • Ce discutie despre cauza atacurilor se evita, mai nene?
   Cauza e foarte clara, populatia de ursi e prea mare in anumite zone, e la mintea cocosului! Unde vrei sa ai atacuri? In Pipera sau la Vama Veche? Ar fi si asta o chestie, probabil s-ar mai rari din ecologistii de tastatura.

  • @anticus
   De ce sunt în Harghita atâtea cazuri? Pentru că sunt prea mulți urși. Dacă crezi altceva, atunci răspunde tu la întrebare.
   Cauza atacurilor este numărul excesiv de urși. Nu e suficient de clar? Sau vrei să inventezi tu alte cauze.
   Cum adică „panica trebuie întreținută”? Ai vrea ca despre ciobanul sfâșiat de urs să nu scrie nimic în presă?

  • @anticus
   Nu are nici o importanță dacă omul „cu intelect redus” îl provoacă pe urs. Pur și simplu omul nu trebuie să aibă ocazia să îl provoace pe urs. Pentru asta urșii trebuie răriți suficient de mult.
   Iar dacă vânătorii vor câștiga bani din vânzarea pieilor de urs, cu atât mai bine. De mii de ani oamenii vânează urși.

 2. Auzi probleme in zonele acelea din cauza ca acolo sunt o concentrație a nr de ursi mai mare comparativ cu alte zone. Și din păcate o sa crească numărul incidentelor in continu pana nu se schimba și se aplica legislația in folosul amândoi părți. Uite un caz real acum câteva săptămâni. Fiul unui fost vecin mâncat de urs( zona Covasna, Cătrusa). Au găsit numai o bucată a mâinii lui. Cine sa facă clarificare? A fost vina lui? A fost vina ursului? Ursului odata ce nu mai e frică de oameni mai atacă? Și intr-o arie unde e suprapopulat de ursi cum decizi care urs a fost cel vinovat?