G4Media.ro

Un cimitir din Napoli se prăbușește pentru a doua oară / Zeci…

Sursa foto: Il Gazzettino

Un cimitir din Napoli se prăbușește pentru a doua oară / Zeci de sicrie au rămas suspendate sau au căzut în urma căderii unui zid

Pentru a doua oară în ultimii doi ani structura unui cimitir din Napoli se prăbușește scoțând la iveală zeci de sicrie și cadavre, relatează Agenția de știri ANSA.

Zona în care s-a produs, luni, prăbușirea a fost împrejmuită. Este însă o zonă diferită față de cea în care a avut loc un alt accident, în ianuarie anul trecut, și asupra căreia a fost deschisă o anchetă.

Noua prăbușire a afectat o structură de patru etaje a cimitirului, loc unde se păstrează sicriele. Numeroase sicrie, cel puțin o duzină, se află acum într-un echilibru precar odată cu prăbușirea clădirii, la fel ca mai multe cadavre devenite vizibile și lipsite de orice protecție, relatează jurnaliștii italieni. La fața locului a sosit consilierul orașului Napoli pentru Verde, responsabil pentru cimitire, Vincenzo Santagada.

„În momentul prăbușirii, nu erau rude ale persoanelor decedate, deoarece închiderea este programată la ora 13.30. Prăbușirea a fost precedată de un vuiet sec, iar un nor gros de praf a fost detectat de camerele de luat vederi, care au fost amplasate pe partea laterală a zonei afectate. Ca administrație, luăm toate măsurile necesare”, spune consilierul Santagada.

!Clădirea afectată de prăbușire”, explică municipalitatea, „se află în Porta Balestrieri, pe Via Santa Maria del Pianto, în apropierea crematoriului. Prin urmare, acesta nu se află în imediata vecinătate a zonei în care s-au produs prăbușirile din 4 și 5 ianuarie 2021”, transmis oficialitățile.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Zici ca-s blocuri,na da-le pace ca prostia omului nu are limite.Ăla de la etaj a fost inmormantat probabil cu macaraua 😃

  2. Dar ce cimitir mișto, pe mai multe nivele, zici ca-i parcare de Mall. Ma gândeam sa facem și noi unul: cimitirul Alianței USL+AUR, în care sa-i ingropam pe ăștia. Cimitirul „acoperitilor”.