G4Media.ro

Un cetățean din Republica Moldova, care transporta cinci tone de țigări de…

Sursa foto: Pexels

Un cetățean din Republica Moldova, care transporta cinci tone de țigări de contrabandă cu un camion înmatriculat în România, a fost prins de autoritățile franceze

Un cetățean moldovean care transporta 26.000 de cartușe de țigări de contrabandă la bordul unui camion înmatriculat în România a fost reținut în Franța, în apropierea orașului Soissons. Bărbatul a compărut în regim de urgență în fața magistraților, care l-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 100.000 de euro, transmite presa franceză, citată de Agora.md. Valoarea țigărilor confiscate este estimată la 2,7 milioane de euro.

Potrivit poliției franceze, în camion erau ascunse 5,2 tone de tutun contrafăcut. Moldoveanul conducea spre Paris și s-a oprit lângă un oraș din nordul Franței, la trei kilometri de un punct de control vamal.

Agenții de la supravegherea internă din Nogent-sur-Oise au fost alertați și au procedat la verificarea camionului. Moldoveanul le-a spus că transporta o încărcătură de plăci de polistiren. Ofițerii vamali au procedat la o examinare mai amănunțită a încărcăturii, deschizând prelatele de pe partea laterală a camionului. 550 de cutii de tutun de contrabandă au fost descoperite. Bărbatul a fost reținut.

„Nu știam că sunt cutii de țigări. Am fost naiv, am crezut că doar transport polistiren în Spania. Nu am crezut că am transportat bunuri ilegale”, a declarat moldoveanul, fiind citat de presa franceză.

Articolul complet pe Agora.md

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. A intrat în spațiul Schengen ca prin frișcă. Granițele României sunt „păzite” de o armată de corupți șpăgari păstoriți de hoțomanul Bode

  • in caz ca nu ai aflat, Romania nu e in spatiul Schengen. Deci a iesit din Romania si a intrat in spatiul Schengen ca prin frisca. Romania nu pazeste nici o granita Schengen.
   Deci???

  • @Mangalița hai sa ne bagam in seama. citeste si articolul de pe agora nu rezumatul g4, care livreaza ineptii senzationale.

 2. Era contrabanda interna Schengen?

 3. Trebuia să precizeze ziariști că în vămile românești se trece cu pașaport numit euro

 4. Datorită Austriei și Olandei (Țările de foarte Jos), România păzește doar frontierele României. Deci Schengenul sublim ale căror granițe sunt varza, (dar de vină sunt romanii și bulgarii care nu păzesc granițele Schengen) să ne pupe moaștele.

 5. Hai că lucrează filorusii…Tocmai ce a fost destructurate 3, fabrici ilegale în Spania unde lucrau ucraenieni…Firmele impostorilor soldoveni joaca un rol desăvârșit pentru denigrarea României…cetățenia data cu acte false de origine romana eliberate de raioanele R.Moldova ne costă acum…

 6. Da sunt Basarabean, sunt roman. Bunelul meu e mort la Cotul Domnului luptând pentru România. Basarabia e pământ românesc. Ce-i pasă ceaurdelului de pământul românesc. Cerșește în toată Europa și moldovenii sunt de Jina. Ci acte false au dat cetățenie antiromanii care acuma posturi în Guvernul României.