G4Media.ro

Un cercetător rus de la o universitate germană, arestat sub suspiciunea de…

Un cercetător rus de la o universitate germană, arestat sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei

Un cercetător rus care lucrează într-o universitate germană a fost arestat vineri, suspectat de spionaj în contul Moscovei, a anunţat luni parchetul federal german, relatează AFP, citată de News.ro.

Cercetătorul, arestat vineri, prezentat doar drept Ilnur N., este ”suspectat puternic cel puţin de la începutul lui octombrie 2020 de faptul că a fost folosit de către un serviciu rus de informaţii” în timp ce muncea ca asistent ştiinţific la o universitate germană, precizează parchetul din Karlsruhe, însărcinat cu dosare de spionaj.

El s-a întâlnit, începând din octombrie şi până în iunie, ”cel puţin în trei rânduri”, cu un agent din cadrul serviciilor ruse de informaţii externe (SVR), potrivit parchetului.

În timpul a două dintre aceste întâlniri, ”el a furnizat informaţii” despre universitate şi a ”primit în schimb sume de bani în numerar”.

Parchetul din Karlsruhe nu oferă nicio altă informaţie despre acest bărbat sau despre universitatea unde lucrează, cu excepţiafaptului că este asistent la ”o catedră ştiinţifico-tehnică”.

Nici Rusia şi nici Germaia nu au reacţionat imediat, însă relaţiile lor sunt tensionate din cauza dosarului ucrainean i unor acuzaţii de atacuri cibernetice ale Moscovei.

Integral pe News.ro.

sursa foto: Unsplash

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Relatii tensionate pe dracu’. Acusica dau drumul rusii la gaz in teava, si se inveselesc nemtii.

  2. Oare cum traiau inaintasii acestor oameni, cand locuiau impreuna in stepe ? Asta e , le-au trebuit cati mai multi cai si s-au raspandit, pacat de ei! Germanicii mai stateau putin linistiti, descopereau multe materii prime, petrolul si ce sa faca cu el, foc in vatra, ceva.
    Acum se spioneaza, ce sa mai spioneze, toti stiu totul.
    Daca erau caii mai putin prolifici (calul a fost din prima un cal troian), traiam fericiti , fiecare in locul sau cu universitati tehnice comune.