G4Media.ro

Un centru cu servicii psihosociale, medicale şi consiliere pentru adolescenţii consumatori de…

Sursa foto: Unsplash / Colin Davis

Un centru cu servicii psihosociale, medicale şi consiliere pentru adolescenţii consumatori de stupefiante va fi deschis de Agenția Națională Antidrog în incinta Grand Arena din Sectorul 4

Agenţia Naţională Antidrog va deschide un centru de consiliere, exclusiv pentru adolescenţii aflaţi în risc de consum de stupefiante şi cei care iau droguri şi familiile acestora, în incinta Grand Arena din Capitală, care va furniza servicii psiho-sociale, medicale şi consiliere preventivă, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANA, în noul spaţiu, amenajat cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, serviciile psiho-sociale şi consilierea preventivă vor fi oferite de patru psihologi şi doi asistenţi sociali ai Agenţiei Naţionale Antidrog, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 18.00.

Serviciile medicale vor fi asigurate cu sprijinul medicilor psihiatri – pediatri din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Profesor dr. Alexandru Obregia”.

ANA deschide centrul în cadrul programului „Safe Space”, pe care îl derulează în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului.

Anul trecut, la nivel naţional, specialiştii antidrog au oferit consiliere psiho-socială pentru 310 adolescenţi şi 181 de părinţi.

Ultimele studii realizate de specialiştii antidrog arată că unul din zece elevi a consumat cel puţin o dată un anumit tip de drog ilicit, iar una din cinci persoane a ajuns în serviciile de urgenţă, ca urmare a consumului abuziv de medicamente, precizează Agenţia Naţională Antidrog.

Cei care doresc să beneficieze de serviciile oferite în cadrul acestui program pot apela numărul de telefon 0752.79.16.47 sau pot suna la Telefonul Copilului – 116111.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează